Fefi Gonzalez Belušić povezala Tinjan i Jerez de los Caballeros

0
. Fefi i Gregori (druga i treći s lijeva) sa španjolskim pršutarima u Tinjanu (Foto: Nenad Čakić)
. Fefi i Gregori (druga i treći s lijeva) sa španjolskim pršutarima u Tinjanu (Foto: Nenad Čakić)

Ovogodišnji sajam pršuta u Tinjanu po prvi puta uveličali su gosti iz španjolskog grada Jerez de los Caballeros u regiji Badajoz: njegova gradonačelnica Margarita Perez Egea i vlasnik tamošnje pršutane Aquilino, Augustin Gordillo. Za ovaj nesvakidašnji posjet zaslužna je Španjolka Fefi Gonzalez Belušić koja je udana za Labinjana, gdje živi i radi.

"Od kada sam u Hrvatskoj posjećujem sajam pršuta u Tinjanu. U mom rodnom gradu Jerez de los Caballeros se također svake godine odvija takav sajam, pa sam ih željela povezati", rekla nam je Fefi, koja je bila uspješna u svojoj namjeri jer će ova dva grada potpisati povelju o prijateljstvu, a već slijedeće godine u svibnju, predstavnici Tinjana otići će u Jerez de los Caballeros na njihov sajam.

Oko štanda sa španjolskim pršutom stalno je bila gužva
Oko štanda sa španjolskim pršutom stalno je bila gužva

Fefi živi u Labinu sa suprugom Gregorijem, ima dvoje djece, jedanaestogodišnju Mariju Carmen Belušić Gonzalez, koja ide u 5 razred OŠ Ivo Lola Ribar i četverogodišnjeg Matiasa, te se bavi kataloškom prodajom Cristian Lay nakita i kozmetike. Supruga je upoznala u Španjolskoj 1999. godine. Tamo je boravio zbog posla, a njihov je susret završio vjenčanjem 2003. godine u Labinu.

"Nema velike razlike između ljudi ovdje i u mom rodnom gradu. Labinjani su odmah osvojili moje srce", rekla je Fefi koja se vrlo brzo prilagodila životu u našem gradu, dok joj je najviše problema  zadalo učenje hrvatskog jezika.

Iako je ona najzaslužnija za povezivanje Tinjana i Jerez de los Caballerosa, kaže da ne bi uspjela bez pomoći svojih prijatelja i obitelji Belušić, te se ovim putem želi zahvaliti njima, načelniku Općine Tinjan Mladenu Rajku, Tinjancima i svom rodnom gradu. (Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa