Tour Istrom: Alfa iz 1957. penjat će se na Učku

0
Tour Istrom najekskluzivnije je okupljanje oldtimera u Hrvatskoj
Tour Istrom najekskluzivnije je okupljanje oldtimera u Hrvatskoj

“Sretan sam što se u prekrasnoj Istri organizira događanje sa klasičnim automobilima. Siguran sam da će svi posjetitelji uživati.”, rekao je legendarni Mario Andretti, povodom nadolazećeg susreta Tour Istom.

Naime, Tour Istrom najekskluzivnije je okupljanje oldtimera u Hrvatskoj. Vikend ruta pokriva više od 800 kilometara ceste raznolikog Mediteranskog pejzaža. Okupljanje započinje u petak 2. studenog u poslijepodnevnim satima u Poreču. Slijedeća dva dana sudionici će odvoziti preko 800 kilometara Plavom i Zelenom Istrom i proći tri kvarnerska otoka.

Dionice rute isplanirane su tako da variraju od obalnih zavojitih cesta koje se protežu preko tri otoka do četrnaestpostotnog uspona na Učku, a sadrže i dva trajektna prelaska te 1400 metara dugi, betonski, Krčki most.

Oldtimeri će svladati 14-postotni uspon na Učku
Oldtimeri će svladati 14-postotni uspon na Učku
Gotovo prazne ceste vodit će turu tisućama godina starim gradovima sa spomenicima pod UNESCO-vom zaštitom. Ove godine prvi puta ćemo voziti tri kruga pistom Grobnik. Hedonistički vikend sudionici će zaokružiti najboljim enološkim i gastronomskim delicijama koje nude Istra i Kvarner.

1902., prije točno stotinu i deset godina, održan je prvi tour na ovom području. „Kočije bez konja“ dovezle su se s azurne obale, iz Nice, do Opatije. Njima u spomen, u subotu navečer održat će se večera ljubitelja u Vili Polesini u Poreču. Ova ekskluzivna historicistička vila prirodna je scenografija za prekrasne oldtimera.

Pozivaju se svi ljubitelji automobila da se pridruže na večeri, pogledaju automobile uz druženje sa sudionicima Toura. Ferrari 250 GT Coupé Pininfarina, Porsche 911 RS (1973.), Alfa Romeo 1900, Coupé Super Sprint Touring (1957.), Alfa Romeo Montreal (1973.), Alfa Romeo 164 S "Celebrity Race Car" (1988.), Mercedes-Benz 280 SL (1969.) i Lancia Delta HF Integrale (1990.) samo su neki od oldtimera koje će posjetitelji ove godine imati priliku vidjeti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa