bivši dekan protiv urednika glasa istre

Prijavio ga Mišković: Vijeće časti 'presudilo' protiv Franka

4
Davor Mišković i Robert Frank (foto: Facebook/Glas Istre)
Davor Mišković i Robert Frank (foto: Facebook/Glas Istre)

Novinarsko vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva jednoglasno je zaključilo da je novinar i glavni urednik Glasa Istre Robert Frank grubo prekršio novinarska načela, sadržana i u 6. članku Kodeksa časti hrvatskih novinara, time što je kao urednik tiražnoga lista tiskao tekst pisan na temelju nalaza revizije ali intoniran negativno, a da pritom nije kontaktirana druga strana, odnosno čovjek o kojemu se radi.

Vijeće je tako odlučilo nakon što je bivši dekan pulske Politehnike Davor Mišković prijavio novinara, ujedno i glavnog urednika Glasa Istre, Roberta Franka jer je u ovom dnevnom listu 18. listopada 2018. godine objavio tekst „Katastrofalan nalaz revizije - u petak hitna smjena dekana Politehnike Pula“, a da nije dao i priliku navedenoj instituciji tj. čelnom čovjeku za komentar tj. izjavu.

„Načinom na koji je tekst objavljen apsolutno je prekršen Kodeks časti i Novinarsko vijeće časti ovakvo neobjektivno novinarstvo oštro osuđuje, to više jer je novinar ujedno i glavni urednik novina i itekako bi trebao voditi računa o objektivnom informiranju javnosti“, zaključilo je Vijeće u sastavu Aleksej Gotthardi-Pavlovsky, Tom Držić, Davor Hrvoj, Marinko Jurasić, Verica Mađer, Gordan Panić, Paulina Peko Šalja, Damir Pijaca, Vlado Podrug i Ivana Radaljac Krušlin.

Robert Frank nije član HND-a no Vijeće časti može donositi zaključke i u slučajevima koji se ne odnose na njegove članove. Pokušali smo 2. siječnja dobiti komentar i od Roberta Franka no nismo uspjeli.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa