Ovog vikenda u Humu Smotra domaćih rakij

0
Proizvođači mogu prijaviti najviše 7 rakija
Proizvođači mogu prijaviti najviše 7 rakija

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 28. listopada, u Humu se održava 12. Smotra domaćih rakij. Prema predviđenom programu, prijave rakija na Polači u Humu od trajat će od 12 do 14 sati, a od 14 sati kreće zabavni dio programa, uz glazbu, degustaciju za publiku i folklor. Proglašenje najboljih rakija uslijedit će u 16 sati, nakon čega će posjetitelji moći kušati maneštru, kobasice, bakalar, kostanje i uz sve to usput uživati u glazbi.

Po propozicijama smotre, biti će dodijeljene zlatne, srebrne i brončane povelje za svaku vrstu nagrađenih rakija te posebno Velika platinasta povelja za sveukupno najbolju domaću rakiju, te posebna diploma za najbolju ambalažu.

Svaki proizvođač može prijaviti najviše 7 rakija (sedam boca 0.75l), od svake vrste po jednu: bisku, domaću običnu, rakiju s rudom, medenicu, šljivovice – krekovice, brinjevače – smričkaete rakije s travama, voćem ili šumskim plodovima. Također svoje proizvode izložit će i proizvođači voća u rakiji: grojze u rakiji, čerišnje u rakiji, višnje u rakiji, žižule u rakiji, smokve u rakiji, oskoruše u rakiji, itd. Cjelokupna smotra održava pod sloganom "Domaća rakija je naša medežija".

Ocjenjivanje rakije
Ocjenjivanje rakije

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa