Mališani u Poreču dočekali Novu godinu u podne

0

Ovih je blagdana Poreč je druga top destinacija po noćenjima u Hrvatskoj, odmah nakon Zagreba i ispred Dubrovnika, a tijekom blagdanskih dana u gradu otvoreno je čak šesnaest hotela.  Prema predviđanjima Turističke zajednice Grada Poreča za novogodišnje blagdane očekuju oko 6.000 dolazaka, 25.000 noćenja (15% više nego lani), a turisti najviše dolaze iz Njemačke, Italije, Hrvatske i Slovenije. Zanimljivost je ove godine da se povećala potražnja za privatnim smještajem. A kako bi najluđa noć u godini prošla u dobrom raspoloženju pobrinuli su se organizatori Adventa Poreč i to s čak četiri dočeka!

Prvi su u Novu godinu ušli najmlađi, za koje je na Silvestrovo doček bio organiziran u podne na Trgu Matije Gupca. Tu su mališane i njihove roditelje, te goste u Novu godinu uveli glumci Teatra Naranča, a sve je upotpunio veseli vatromet, glazba i puno konfeta.

Istovremeno, na Trgu slobode krenulo je zagrijavanje za večernji doček, gdje će u zadnjim satima stare godine na pozornicu izaći Zdravko Čolić, jedna od najvećih regionalnih zvijezda. Svojim vječnim hitovima kao što je „Ti si mi u krvi“, „Pjevam danju, pjevam noću“, „Pusti, pusti modu“ i druge uvest će Porečane i njihove goste u novu 2019. godinu, s tradicionalnom zdravicom u ponoć gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića.

Paralelni doček održat će se i na Trgu Matije Gupca, uz DJ Dejvida, za sve one željne nešto drugačijeg provoda, a dobra će se zabava u novogodišnjoj noći nastaviti sve do ranih jutarnjih sati na brojnim lokacijama u gradu. Na Trgu Matije Gupca 1. siječnja održat će se i repriza dočeka Nove godine uz Night Express, čime će se i službeno zatvoriti novogodišnji vikend u Poreču.

Valja istaknuti da će danas, 31.12. za sve posjetitelje biti otvoreno i besplatno parkiralište na Vrtovima kod Cantine. Za posjetitelje Adventa vozi i besplatni vlakić, a besplatno klizalište na Trgu Matije Gupca danas je otvoreno od 10 do 18 sati, te sutra 1.siječnja od 12 do 21 sat. Advent u srcu starogradske jezgre sa svojim programom nastavlja i dalje, sve do 6., a klizalište sve do 14 siječnja.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa