sportsko klađenje

Derby Lazio - Sevilla, Dinamo Zagreb u Češkoj

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Drugo po snazi natjecanje u europskom nogometu je došlo do knock out faze. Kroz grupnu fazu Europske lige dalje natjecanje su nastavila najbolja 24 kluba, kojima su se pridružile trećeplasirane ekipe iz grupne faze Lige prvaka. Ukupno 32 ekipe će se boriti za pehar namijenjen pobjedniku Europske lige i plasmanu iduće sezone u Ligu prvaka, a finalnom susretu krajem mjeseca svibnja naredne godine domaćin će biti glavni grad Azerbejdžana, Baku.

Branitelj naslova od prošle sezone Atletico Madrid je u 1/8 finala Lige prvaka i nije u mogućnosti braniti trofej od prošle sezone, tako da ćemo dobiti novog osvajača ovog pehara. S obzirom na to da je veliki broj favorita u optjecaju, prije nego što se upustite u sportsko klađenje, informirajte se o tome koja ekipa ima bolje šanse za pobjedu. Prema kladionicama najveće šanse se daju engleskim predstavnicima Arsenalu i Chelsea, talijanskim ekipama Napoli, Inter i Lazio kao i španjolskom kvartetu Valencia, Betis, Sevilla i Villareal. Svakako, svoju šansu će vrebati i bundesligaši Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt kao i portugalski velikani Benfica i Sporting.

Ekipa koja ima najviše iskustva na ovom natjecanju i koja je osvajala Europsku ligu 3 puta zaredom (2014., 2015., 2016.) je španjolska Sevilla. Ono što je zanimljivo je svakako činjenica da će odmah u 1/16 finala odmjeriti snage sa također jednim od favorita ekipom Lazia, tako da će to biti odlična prilika da se još jednom uvjerimo u kvalitete ove ekipe iz Andaluzije. Ovaj sraz se može nazvati svakako i derbijem ove faze natjecanja. Veoma zanimljivo i prema kladionicama izjednačeni dueli se očekuju u utakmicama Celtic – Valencia, Rennes – Betis, Shaktar Donetsk – Eintracht Frankfurt, Sporting - Villareal.

Nakon 47 godina, Dinamo iz Zagreba se domogao proljeća u Europi i bit će na ispitu kod češkog prvaka Viktorie Plzen. Dinamo u ovaj duel ulazi kao blagi favorit prema kladionicama, ali će to sve morati potvrditi na terenu te uz podršku navijača u revanšu u Zagrebu pokušati se domoći 1/8 finala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa