Ministar Ostojić o aferi prisluškivanja: Nikakvih nezakonitih postupanja policije nije bilo

0
Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi RH
Ranko Ostojić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi RH

Budući da Hrvatsku trese afera prisluškivanja koja je u medijima već prozvana hrvatskim Watergateom, interes novinara za dolazak ministra policije Ranka Ostojića 22. listopada u Valbandon, bio je velik. Svi su, naime, htjeli od njega čuti komentar na aktualnu aferu.

„Mogu samo još jednom potvrditi već rečeno. Nikakvih nezakonitih postupanja policije nije bilo i to je sve što imam reći“, kratko je ponovio izjavu koju je dan prije prenio medijima.

Dodao je kako Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost postoji te da oni imaju pravo nadzora - sve pregledati i sve vidjeti. „Vjerujem da će potvrditi moje riječi, da nezakonitih postupanja nije bilo“, naglasio je. Nije htio nagađati hoće li zbog čitavog slučaja biti osnovano neko neovisno istražno povjerenstvo.

Na upit da pojasni proceduru pri izlistu elektronskih poziva, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić rekao je da je zakon o policijskim poslovima i ovlastima dao ovlasti policiji da može tražiti izliste telefona. „To trenutno može zatražiti 24 policijskih službenika“, dodao je a na pitanje kome se dostavljaju izvješća o takvom postupanju, odgovorio je da je to u ovlasti policije. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije
Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa