Iz Uljanik Grupe do sada otišlo 1300 radnika: svakog dana novi odlaze

1
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Radnici Uljanika od ponedjeljka do daljnjeg prekidaju dvotjedni štrajk nakon što je Uprava Uljanika izvijestila Štrajkaški odbor kako bi Državna agencija za radnička potraživanja do kraja idućega tjedna radnicima trebala isplatiti minimalac za studeni u iznosu od 2750 kuna, potvrdio je u nedjelju u izjavi za novinare predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, donosi Jutarnji list.

Navodeći kako je ta odluka donesena većinom glasova Štrajkaškog odbora, Cerovac je Hini kazao kako je on osobno ipak smatrao da je ponovno trebalo ići u Zagreb u Ministarstvo gospodarstva i tamo "pokušati pronaći rješenje".

- Naravno, nisu svi bili za obustavu štrajka jer je teško zahtijevati od radnika da dođu raditi bez da dobiju plaću. Međutim, Štrajkaški odbor tako je odlučio većinom glasova. Što će biti s ostatkom plaće i kad će ona biti isplaćena, to još ne znamo - izjavio je Cerovac. Dodao je kako se štrajk stavlja u mirovanje dok će Štrajkaški odbor i dalje djelovati te se sastati ukoliko bude potrebno ponovno pokrenuti štrajk.

- Nažalost, i dalje nema nikakvih pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera - poručio je  Cerovac koji "ne zna koliko će Uljanikovih radnika u ponedjeljak poštivati odluku Štrajkaškog odbora i doći na posao s obzirom da ih sve manje vjeruje da će im plaća biti isplaćena".

Po njegovim riječima, od početka godine do danas, na razini Uljanik Grupe otišlo je oko 1300 radnika i svakim danom taj je broj sve veći, donosi Jutarnji list

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa