Još jedan uspješan projekt:

Poreč dobio gotovo pola milijuna kuna za uređenje plaže u Špadićima

0
Plaža Špadići
Plaža Špadići

Gradska plaža Špadići-Materada, ispod hotela Laguna Park, plaža je za čije je uređenje Ministarstvo turizma odobrilo gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava. Naime, Grad Poreč prijavio se na natječaj za sredstva iz Fonda za razvoj turizma Ministarstva turizma, te je Odlukom o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, koju je ovog tjedna donio ministar turizma Gari Capelli, navedeni iznos Gradu i odobren.

Tako je za uređenje dijela plaže Špadići-Materada odobrena bespovratna potpora u iznosu od 480.000,00 kuna, a odnosi se na uređenje obalnog dijela koja se proteže na dijelu k.č. 2749 i 2746, obje k.o. Poreč, u naselju Špadići-Materada i to u dužini od čak 400 metara, odnosno čak 2.834,00 m2, čime će ova plaža u Špadićima biti i najveća gradska plaža koja će se urediti i obnoviti.

U sklopu radova, čiji je početak predviđen za siječanj 2019., nakon provedenog postupka javne nabave za izbor najpovoljnijeg ponuditelja, sanirat će se postojeće sunčalište od betona i škrilje tako da će se postaviti novi završni pokrov, izgradit će se i dio nogostupa uz glavnu prometnicu, projektirat će se „zeleni džepovi“ s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera, plaža će se dohraniti kamenim oblutcima, dotrajale ograde zamijenit će se novima, postavit će se pametna klupa s wi-fijem, ugraditi dva „pametna“ tuša te kante za razvrstavanje otpada, a postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za invalide).

U projektu se posebno vodilo računa o osobama s invaliditetom, pa će se u sklopu radova za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću izraditi pristup moru, jedna od dvije novouređene svlačionice bit će prilagođena navedenoj skupini, a na plaži će se ugraditi i taktilne površine za osobe s invaliditetom i slabim vidom.

- Zahvaljujemo Ministarstvu turizma na dodjeli sredstava. Protekle četiri godine uredili smo desetak gradskih plaža i u to uložili više od 10 milijuna kuna. Sve su te plaže, poput Gradskog kupališta ili plaže na S. Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene kako od domaćih ljudi, tako i od gostiju, pa vjerujem da će uređenje ove plaže u Špadićima povećati njenu posjećenost i popularnost. Radi se o najvećoj gradskoj plaži koju smo do sad uređivali, a ovim projektom nastavljamo i razdoblje intenzivnog ulaganja u ovaj dio grada – lani smo uredili plažu ispod kampa Materada, obnavlja se vodovodna mreža, kao i hotelski i smještajni kapaciteti, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić povodom Odluke Ministarstva i dodao kako će se Grad Poreč i dalje s gotovim projektima javljati na otvorene natječaje za dodjelu sredstava.

Projekt plaže Špadići

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SERVIR / KA - SERVER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KUHAR/ ICA - ASSISTANT COOK

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA-ŠANKIST/ICA / WAITER-BARTENDER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VRTLAR/KA

Do: 30.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA