Rostuharovo multimedijalno predavanje oduševilo okupljene u Pazinskom kolegiju

0
Maja Tanasovski i Davor Rostuhar
Maja Tanasovski i Davor Rostuhar

Glavni urednik National Geographica kaže kako je Davor Rostuhar najveći pustolov među fotografima i najbolji fotograf među pustolovima što je Rostuhar i nedvojbeno potvrdio u utorak 16. listopada, u prepunoj auli Pazinskog kolegija – klasične gimnazije.

Pazinski kolegij i Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antun Hek ugostili su Rostuhara koji je multimedijalnim predavanjem predstavio svoje posljednje putovanje Afrikom.

Naime, Davor Rostuhar  i njegova djevojka Maja Tanasovski prošle su zime proputovali dug i uzbudljiv put od Zagreba do Lomea u Togu, prešavši motociklom 13.000 km u 5 mjeseci. Na tom su putovanju upoznali neka od najvećih čuda i ljepota afričkog kontinenta.

Publika je gotovo dva puna sata uživala u fotografijama i glazbi s putovanja te pričama o Marokanskim mjestima i običajima koji su ostali nepromijenjeni više od pola milenija, manuskriptima pronađenim u pustinjskim oazama Mauritanije, animističkim narodima Bediku i Dogonima, prelasku Sahare motociklom, drevnom i mističnom Timbuktuu te inim pustolovinama.

Davor je predstavio i svoju novu, četvrtu knjigu “Degustacija slobode”. U svojoj se novoj uspješnici on odvaja od forme klasičnog putopisa na koju je njegova publika navikla te nam donosi promišljanje koje odgovara  na pitanja zašto putujemo kako time oblikujemo svijet i kako nas putovanja mijenjaju.

Davor je predstavio i svoju novu, četvrtu knjigu “Degustacija slobode”
Davor je predstavio i svoju novu, četvrtu knjigu “Degustacija slobode”

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa