Tisuće lampica osvijetlile porečki Advent u starogradskoj jezgri

0

Zajedničkim odbrojavanjem i paljenjem tisuća ukrasnih lampica na Trgu Matije Gupca 6. prosinca otvoreno je treće izdanje najljepšeg adventa u Istri – Adventa Poreč. Brojni sugrađani i gosti, u srcu starogradske jezgre počeli su se okupljati već oko 16.30 sati, gdje ih je dočekalo uređeno besplatno klizalište, bajkovita Kućica Djeda Mraza, bogato uređeni photopointovi i adventske kućice, umjetan snijeg, dekoracije kao i raskošan paviljon.

Gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Loris Peršurić prilikom otvaranja zahvalio se Porečankama i Porečanima što tako iskreno podržavaju ovu manifestaciju koja je u kratkom roku postala jedna od omiljenijih. Istaknuo je kako ih ove godine očekuje puno noviteta i zanimljivih sadržaja, te se posebno zahvalio svim partnerima i suorganizatorima Adventa, bez kojih realizacija četrdesetodnevnog programa, uz besplatne koncerte, klizanje, predstave, animacije i degustacije ne bi bila moguća.

Po paljenju lampica, na punom Trgu Matije Gupca publiku su zabavljali Baredinesauri, dok se koncertom u 20 sati predstavio porečki pjevač Gordan Gregurović Gogo. Uz dobru glazbu i atmosferu, nije nedostajalo guštanja u kuhanom vinu, firtulicama i kobasicama, za što su se potrudili ugostitelji u adventskim kućicama. Redovi su se stvarali i za fotografiranje sa sv. Nikolom, koji je posjetio porečku djecu, poslušao njihove želje i željice, te se fotografirao s njima u uređenoj kućici, a đir po porečkom adventu napravio je i Krampus.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi. Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec. (Foto: Manuel Paljuh)

Evo što Vas ovog vikenda očekuje na Adventu u Poreču

Na programu Adventa Poreč na Trgu Matije Gupca očekuje nas 7.12. u 18 sati predstava pulske udruge Birikina pod nazivom „ Tko je Vidku sašio košuljicu“. Od 20 sati, okupljene će zabavljati popularna grupa Elemetal XX.

8.12. u 18 sati na programu je „Šumska božićna pustolovina“, dječja predstava u izvedbi IRTA-e., a od 20 sati publiku će zabavljati Gelato Sisters, atraktivni ‘pin up’ vokalni ženski trio sastavljen od profesionalnih pjevačica s dugogodišnjim pjevačkim iskustvom. Slatko jutro koje je bilo zakazano za subotu ujutro, premješteno je za 9.12. u 10 sati, a riječ je o besplatnoj degustaciji čokoladnih i božićnih slastica učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića, dok će se za glazbenu podlogu pobrinuti Porečki delfini.

Advent Poreč ove godine donosi besplatno klizanje i najam opreme za sve tijekom cijelog trajanja adventa, bogato gastronomsku ponudu, više od trideset koncerata – Psihomodo pop, Elemental, Alen Vitasović i Šajeta, Gustafi, Bijelo dugme tribute band, Night Express, Pavel.. Tu su i dječje predstave, 1400 poklona za najmlađe Porečanke i Porečane, te čak četiri dočeka Nove godine, uz glavnu zvijezdu – Zdravka Čolića na Trgu slobode.

Novitet je prošireno izdanje živih jaslica – gostiju iz Sv. Lovreča, koje se od ove godine održavaju na Trgu Matije Gupca i Trgu Marafor, uz svetu obitelj, anđele, brojne zanate i životinje. Tradicionalno će se održati manifestacije Slatko jutro subotom, u suradnji s TUŠ Antnona Štifanića i Badnje jutro 24. prosinca z besplatni bakalaj i vino za sve. Tradicionalno, Pučko otvoreno učilište ugostit će gospel koncert 19. prosinca, dok će se 30. prosinca na Trgu Matije Gupca održati lutrija Društva invalida Poreč. Po prvi put, ove godine u goste dolazi i Slatka Istra iz Vižinade, čiji će članovi svoju bogatu i kvalitetnu ponudu slastica ponuditi na Trgu Matije Gupca 22. prosinca. Istog će se dana, po prvi put, održati i Adventska utrka, za koju se prijave uskoro otvaraju, a bit će humanitarnog karaktera.

Partneri Adventa Poreč su Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa