krešo beljak

'IDS s Uljanikom ima veze kao i samoborska vlast sa željeznicom'

3
Krešo Beljak (foto: 24sata)
Krešo Beljak (foto: 24sata)

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u intervjuu Hini, među ostalim, je govorio i o odgovornosti IDS-a za propast Uljanika.

* Stranka Pametno iz Amsterdamske koalicije je izišla zbog uloge IDS-a u slučaju Uljanik. Vama tu nije ništa sporno?
Ne postoje stranke koje djeluju 28 ili 114 godina, a da nisu napravile propuste u svom djelovanju. To je politika. Strankama koje nisu parlamentarne, a misle da to mogu postati želim svako dobro u političkom radu. Tek kada samostalno iziđu na izbore vidjet će kakav je politika posao i koliko se potrebno namučiti da biste dobili povjerenje birača.

* Dakle vi 'opraštate' IDS-u priču s Uljanikom?
IDS s Uljanikom može imati veze otprilike kao i lokalna vlast u Samoboru sa samoborskom željeznicom. Dakle, ingerencije lokalne i regionalne uprave su premale da bi tu moglo biti krimena kakvog netko pripisuje IDS-u. To što HDZ pokušava prebaciti odgovornost na lokalnu upravu to je njihova politička taktika. Ovlasti, prije svega financijske, a onda i upravljačke, nad takvim poduzećima veze sa lokalnom ili regionalnom upravom nemaju gotovo nikakve.

* HSU bi također u Amsterdamsku koaliciju no neslužbeno se može čuti kako navodno HSS toj ideji i nije pretjerano sklon?
Ja sam sklon ideji da se sve snage koje su protiv ove vladajuće koalicije ujedine u jedan ili dva bloka, a što se mene i HSS-a tiče, mi smo za to da nam se HSU pridruži. No to je njihova odluka, oni se moraju prije svega jasno pozicionirati jesu li opozicija ili dio vladajuće većine, što će se vidjeti kod izglasavanja proračuna. Ukoliko se definiraju kao i do sada kao opozicijska stranka, oni su dobrodošli - rekao je Beljak za HInu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa