Rovinjski odvjetnik Etinger udario policajca na ipsilonu i htio pobjeći?

0
Za upravljačem automobila bio je 63-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju
Za upravljačem automobila bio je 63-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju

Porečka je policija na Istarskim ipsilonu, kod čvora Medaki, zaustavila BMW pulskih registracijskih oznaka koji se iz Rovinja prema Poreču kretao u zabranjenom smjeru. Na sreću, zaustavljen je na vrijeme prije nego što je izazvao prometnu nesreću iako je u zabranjenom smjeru vozio desetak kilometara. Za upravljačem snažnog automobila bio je, kako je izvijestila policija, 63-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju, koji je odbio alkotestiranje i uporno nastojao nastaviti vožnju pa nije bilo druge nego ga uhititi, piše Večernji list.

Ubrzo se pročulo

No, tada je odbio ući u policijski automobil, a kad je ipak ušao, pokušao je pobjeći i pritom napao policajca udarivši ga glavom u nos. Incident se dogodio prošle subote nešto prije 20 sati. Zbog prometnih prekršaja 63-godišnjaku slijede optužni prijedlozi, a zbog napada na službenu osobu, potvrdila je glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.

Vijest o vožnji u zabranjenom smjeru ostala bi jedna od mnogih da se nije pročulo da je vozač BMW-a bio rovinjski odvjetnik Anton Etinger, predsjednik Odvjetničkog zbora Istre, koji je noć na nedjelju radi triježnjenja proveo u policijskoj postaji u Poreču. Policija je potvrdila da je riječ o 63-godišnjaku inicijala A. E., bez drugih detalja, no više izvora u Rovinju i Poreču uvjerava da se upravo radi o odvjetniku Etingeru jer ne samo da se sve "slaže" – i marka i registracija automobila i godine vozača – nego ima i očevidaca njegova ponašanja kad je zaustavljen.

Odvjetnik Etinger opovrgava da se radi o njemu

S čvora Medaki automobil je odvezla vučna služba iz Poreča, BMW je, potvrđuju, "prenoćio" na njihovu kamionu i ujutro je odvezen k vulkanizeru, a potom ga je u nedjelju rano poslijepodne preuzeo "kulturni, ljubazni gospodin u odijelu koji je došao u društvu mlađeg muškarca", uredno podmirivši poveliki račun bez mnogo priče. Odvjetnik Etinger, pak, opovrgava da se radi o njemu iako potvrđuje da ima BMW X5 tamne boje te dodaje da je riječ o uobičajenom modelu BMW-a, da je uskoro 64-godišnjak, ali i da ne poznaje ni jednog vršnjaka s istim imenom i prezimenom kao što je njegovo.

"Nisam ni bio u prilici biti tamo gdje vi kažete, bio sam na drugom mjestu, vikendom sam uvijek doma", kazao je odvjetnik napominjući da ne bi bilo dobro da se "dopisujemo i objašnjavamo" preko novina.

Mnogi mi nisu skloni

U više je navrata kategorički odbacio povezanost sa slučajem sugerirajući da je u 40-godišnjoj profesionalnoj karijeri stekao mnogo neprijatelja pa možda odatle priče o njemu kao pijanom i agresivnom vozaču s Ipsilona. Među one koji ga ne vole ubrojio je i policiju koja ga, kazao je, "najviše ne voli", a sve zbog mnogih postupaka koje je vodio po tužbama protiv policajaca, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa