goran roce

Oproštaj ikone: Igrao iz gušta, ali sad se okreće novim izazovima

0
Goran Roce (foto: 24sata)
Goran Roce (foto: 24sata)

Dres Istre 1961 više neće nositi omiljeni igrač Demona, prekaljeni Goran Roce. Obznanio je svoj oproštaj i okreće se novim izazovima. Za Istru je igrao sve što je trebalo. Beka, veznog, krilo, napadača. Sve je bio osim golmana. Za Istru je dolazio iz inozemstva kako bi je spasio i zabijao kad su ga htjeli otjerati iz kluba. Odlučio je završiti karijeru, ali ostaje u klubu u novoj ulozi, piše 24sata.

- Nije to bila nagla odluka. Ljudi koji me poznaju znaju da je to dugo sazrijevalo u meni. Imao sam nekoliko igračkih godina ispred sebe, ali sam procijenio kako je bolje da se okrenem novim izazovima. Klub mi je ponudio novu funkciju budući da izvrsno govorim španjolski - priča nam Roce. Goran Roce u Istri je bio tipičan primjer domaćih igrača. Znate onu priču, igrao je jer nije imao tko drugi, razvlačili su ga od beka do špice... I malo pomalo Roce je postao istinska legenda kluba, igrač s najviše nastupa u povijesti kluba (144) i drugi po broju prvoligaških golova (29). A malo je nedostajalo da odustane od svega.

Počeo je u Žminju, pa je otišao u Austriju, no ozljede su mu usporile karijeru i Roce se praktički ostavio nogometa i posvetio poslu. Razvozio je cigarete, a nogomet je igrao rekreativno. No kako je Istra bila u drugoj ligi, pozvao ga je Elvis Scoria: "Roce, dođi pomoći!" Kao pravi Istranin, došao je i počeo igrati profesionalno. Idila je trajala dvije sezone, a onda su 2012. Igor Pamić i vlasnik Boris Ščeglov procijenili da im Roce više ne treba jer su doveli Ahmada Sharbinija, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa