Konobarica kafića s prolivenom čokoladom: Ljudi smo, radimo i griješimo

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Na tekst o prolivenoj toploj čokoladi koji smo objavili ovdje, 15. studenog reagirala je Stela Babić, dugogodišnja konobarica pulskog kafića u kojem je poslužen taj napitak. Iako ona nije ni pripremila, ni poslužila toplu čokoladu o kojoj je bilo riječi u članku, željela je na neki način obraniti ugostiteljsku struku. Njen tekst objavljujemo u nastavku:

"Eto javljam vam se s potrebom za malim osvrtom na famoznu "toplu čokoladu" koja je odjeknula kao nekakva "bomba " u svijetu uslužnih djelatnosti. Iskreno nikad neću shvatiti nečiju potrebu za javnim prozivanjem po meni, takvih trivijalnih situacija, koja se mogla riješiti vrlo jednostavno - vratiti je i zatražiti novu. Problem bi bio da je konobar ne želi zamijeniti, da je bio drzak i arogantan kad to ne treba biti...

U uslužnim djelatnostima se radi s ljudima. I vjerovali ili ne to rade - ljudi. Isti ljudi koji su od krvi i mesa, imaju svoje probleme, dobre i loše dane. Ti isti ljudi su odnijeli sigurno tisuće toplih čokolada, savršenog okusa i zamislite - savršenog izgleda :-) Ali to nije bitno. Očigledno je bitan samo taj izdvojeni slučaj koji je definirao kafić u kojem radim. Ali ja se ne slažem s tim. Ne želim dozvoliti da se nečiji dugogodišnji trud zasjeni takvim izoliranim slučajevima.

Mogla sam prešutjeti i biti sretna s tim što se to desilo u suprotnoj smjeni. Pa vjerujte mi ima, još ljudi, djelatnika, koji rade svoj posao sa zadovoljstvom i koji poznaju 80 % svojih gostiju i koji svaki dan dolaze na kavu i ne moraju je naručiti jer već znamo šta tko pije... Poznajemo ih po imenu,od koje su bolesti bolovali, njihove afinitete, djecu, unuke, rođendane...

I tako već godinama. I ima, desi se i nama, skuhaš lošu kavu, nije ti dan. Dijete mi je bolesno, imam milijun stvari na pameti, i mi smo ljudi, radimo i griješimo. Loša kava-napravimo novu i riješen problem. Žao mi je što gospođica ili gospođa nije niti probala vratiti jer možda bi naišla na ispriku i dobila bi novu savršeno serviranu toplu čokoladu koju bi pojela sa zadovoljstvom...", napisala je Stela Babić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa