Produžen rok za prijave na studij Informacijskih tehnologija na Politehnici u Puli

0
 Studij Informacijskih tehnologija na Politehnici Pula traje 4 godine
Studij Informacijskih tehnologija na Politehnici Pula traje 4 godine

Odgovarajući na potrebe na tržištu rada u Istri, Europski centar za mir i razvoj (ECPD), podružnica Sveučilišta za mir Ujedinjenih naroda pokreće novi studij Informacijskih tehnologija. Studij se pokreće u suradnji sa finskim Sveučilištem za primijenjene znanosti VAMK i Politehnikom Pula.

Osnovni cilj studija je obrazovanje stručnjaka s područja Informacijskih tehnologija, softverskih inženjera, s posebnim naglaskom na stjecanje praktičnih i primjenjivih znanja kako bi diplomirani studenti odmah po završenom studiju bili u stanju upotpuniti uloge tražene na tržištu rada.

Kako bi to postigli studij se pokreće u suradnji sa iskusnim partnerom iz Finske, države koja ima jedan od najboljih obrazovnih sustava na svijetu i koja je među prvima u svijetu u primjeni informacijskih tehnologija. Moderno finsko sveučilište VAMK je upravo kroz suradnju s finskom  IT industrijom steklo iskustvo u obrazovanju kadrova koji mogu odgovoriti realnim potrebama IT industrije te uz pomoć ECPD-a nastoji svoje iskustvo prenijeti i na druge dijelove svijeta. Studij je organiziran prema programu VAMK sveučilišta koje će i certificirati domaće stručne predavače.

Studij Informacijskih tehnologija na Politehnici Pula traje 4 godine i po njegovom završetku studenti stječu diplomu Sveučilišta za primijenjene znanosti VAMK iz Finske koja je u potpunosti usklađena sa Bolonjskim procesom i priznata u Europskoj uniji. Studij je moguće odslušati  četiri godine u Puli ili se zadnje dvije godine studija mogu odslušati u Finskoj.

Rok za prijave na studij Informacijskih tehnologija na Politehnici u Puli produžen je do 26. listopada 2012. g. a planirani početak nastave se sukladno tome pomiče na 5. studeni 2012. g.

Cijena studija je 3000,00 EUR za akademsku godinu, a boravak u Finskoj stoji dodatnih 150,00 EUR mjesečno za subvencionirani smještaj i prehranu. Studenti imaju mogućnost kreditiranja studija putem PBZ Educa kredita. Više informacija o studiju i programu studija dostupno je na ovom linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa