Umag: 19-godišnjak u šumi uzgajao marihuanu

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Umaška je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom iz Umaga utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

Naime, mladića su policajci zatekli 11. listopada u šumskom predjelu naselja Grbeti kraj Umaga sa posađenom stabljikom cannabisa. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, mladić je uhićen i doveden u policijsku postaju. Na mjestu događaja obavljen je očevid te su izuzete dvije stabljike cannabisa, a tijekom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je mladić u lipnju ove godine zasadio stabljike radi uzgoja i daljnje preprodaje.

U nastavku istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Pulu izvršena je pretraga barake i stana na umaškom području, kojeg koristi mladić, a kojom prilikom su policijski službenici u baraci pronašli više grančica, odnosno oko 250 grama biljne materije nalik na konoplju, dok su u stanu pronašli oko 1 gram marihuane.

Mladić je u večernjim satima 12. listopada priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa