SDP Pule položio vijence:

U vrijeme revizionizma pogrom protiv Židova ne smije se zaboraviti

1

Gradska organizacija SDP Pula, predvođena predsjednicom organizacije Sanjom Radolović, položila je vijenac kod spomenika palim borcima u Titovom parku. Dan 09.11. obilježava se kao jedan od najcrnjih u povijesti čovječanstva. Na taj dan nacistička Njemačka počela je pogrom protiv židovskog naroda. Večer poznata pod nazivom ''Kristalna noć'', tijekom koje su opljačkani židovski domovi i trgovine te uništene zgrade, ne smije biti zaboravljena i relativizirana.

U ime SDP-a vijenac su položili Sanja Radolović, Igor Belas i Siniša Gordić. U današnje vrijeme kada je nažalost vrlo izražen revizionizam povijesnih događanja i relativizacija antisemitizma, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, važno je obilježiti ovakve nažalost tragične događaje, istaknula je predsjednica SDP Pula Sanja Radolović. SDP oduvijek predstavlja istinsku branu od fašizma, antisemitizma i svih drugih pojava koje ugrožavaju ljudska prava i dostojanstvo svakog čovjeka.

U ime udruge HOMO okupljenima se obratila Mirjana Galo podsjećanjem na ''Kristalnu noć'' i njezine posljedice. Isto tako upozorila je kako 80 godina nakon tog tragičnog događaja imamo anomalije u društvu koje podsjećaju na ta vremena. Kakve poruke kao društvo upućujemo pripadnicima manjina? Kako u vlastitim sredinama tretiramo Rome, izbjeglice i pripadnike LGBT populacije? Određene društvene skupine ponovno propituju  određena civilizacijska dostignuća. – ističe Galo.

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma trebao bi biti proslava antifašizma, ključnog pojma 20. stoljeća s čijom definicijom još uvijek, nažalost nismo načisto, dok nas život ponovno ne pouči na tragičan način – zaključila je Mirjana Galo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa