perojac zvijezda serije na granici

Marko se već skidao na pozornici: Bilo je nužno za radnju

1
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Bilo je to prošlog ljeta. Marko je bio na brodu kad je dobio poziv agentice. Dođi na audiciju za seriju “Na granici”, rekla mu je. Sjeo je s prijateljem i krenuo čitati opis lika Luke kojeg će utjeloviti. On je lijen, voli spavati do kasno i izlaziti. Odmah mi je bilo jasno, pa to kao da netko mene opisuje - kaže Marko Braić (27), koji je na kraju i izabran za ulogu za koju se prijavio pa ga sad gledamo na malim ekranima u dramsko-humorističnoj seriji Nove TV, piše Jutarnji list.

S vremenom se, kaže, usporedo s razvojem serije produbljivao i njegov lik pa su razlike između njih dvojice postajale sve vidljivije. - Luka ima više muda za neke stvari od mene. On napravi što želi iako zna da je to pogrešno. Ne razmišlja o posljedicama, dok ja volim promisliti o tome što će moj postupak značiti za okolinu. Ipak, otkako ga glumim, malo sam se okuražio - naučio sam direktnije komunicirati s ljudima, ne previše razmišljati i vjerovati u ono što radim - objašnjava mladi glumac za Jutarnji.

Marko inače dolazi iz Peroja, sela 12 kilometara udaljenog od Pule, gdje je pohađao Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer kiparstvo. Govoreći o pozornicama, dotičemo se trenda golišavih glumaca u kazalištu. Braić se, kaže, već skidao na pozornici, što mu nije bio problem jer je u svim slučajevima bio uvjeren da je takav čin doista nužan za radnju i dramaturgiju, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa