Anketa: Treba li dio nove pulske rive zatvoriti za promet?

0
Arhitektonsko riješenje buduće rive u Puli
Arhitektonsko riješenje buduće rive u Puli

Mišljenje Savjeta za promet i drugih nadležnih institucija bit će presudno za zatvaranje dijela pulske rive za promet. Ideja je, naime, da se po uzoru na mnoge mediteranske gradove, Pula otvori moru i na rivi koja je do sad bila „rezervirana“ za promet i brodogradilište Uljanik, napravi šetnica s brojnim sadržajima.

Kako je izjavio gradonačelnik Boris Miletić reakcije Puljana na tu ideju su pozitivne. „Ipak želimo potkrijepiti te stavove i dobiti stručno mišljenje, prvenstveno o tome hoće li gradski promet izdržati i bez te prometnice“, izjavio je Miletić.

Mišljenje građana uvažit će se i putem e-konzultacija, rasprava po mjesnim odborima, u odjelima i na gradskom vijeću, kako bi se u obzir uzelo mišljenje što većeg broja Puljana, ali i poslovnih objekata koji rade na rivi, na potezu od Uljanika do ACI marine.

Konačna bi se odluka trebala donijeti do kraja godine. „Ukoliko želimo rivu zatvoriti za promet tada prije kraja ovih radova moramo pripremiti projekte, infrastrukturno ojačati to područje, od javne rasvjete do odvodnje, te planirati uređenje tog dijela rive novim elementima urbane opreme“, pojasnio je Miletić.

Iako se zbog radova na obalnom kolektoru na pulskoj rivi prometuje alternativnim pravcima, više je nego jano da Puljanima taj dio prometnice nedostaje. Hoće li stalno zatvaranje jednog njezinog djela za promet otežati promet ili dati dašak Mediterana gradu, za sada je još uvijek upitno. Ukoliko se to dogodi, bit će tek korak ka jednoj novoj, modernoj rivi koja se u Puli planira urediti za generacije koje dolaze. (Paola Albertini)

Ovako bi jednom mogla izgledati pulska riva
Ovako bi jednom mogla izgledati pulska riva

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa