Pula: U Kandlerovoj umjesto plastičnih suvenira, galerije, umjetnička djela i kulturni programi

0
Galerija Makina mogla bi biti tek uvertira u ono što će uslijediti u Kandlerovoj ulici
Galerija Makina mogla bi biti tek uvertira u ono što će uslijediti u Kandlerovoj ulici

Kako bi se revitalizirala pulska starogradska jezgra te Kandlerova ulica profilirala kao svojevrsna umjetnička ulica, Grad Pula daje prostore u toj ulici u najam. Moći će ih koristiti fizičke i pravne osobe, koje obavljaju djelatnost iz područja vizualnih umjetnosti i čije je obavljanje od općeg društvenog interesa, a moraju imati status slobodnog umjetnika.

Prijedlog programa koji će se održavati u prostoru Kandlerove ulice broj 14, koji se prvi daje u najam, ocjenjivat će Stručno povjerenstvo u sastavu Eros Čakić, Vinko Knez, Moris Žiković, Mauricio Ferlin i Mladen Lučić. Prostor se daje na korištenje bez naknade, nakon provedenog postupka javnog poziva i utvrđivanja najkvalitetnijeg programa te nakon donošenja odluke o dodjeljivanju prostora na uporabu. Osoba koja prostor bude koristila bit će dužna plaćati režije.

Galerija Makina na kraju, odnosno početku Kandlerove ulice, koja je od otvorenja zahvaljujući voditelju Hassanu Abdelghaniju, ugostila brojne vrhunske foto izložbe, više je nego dobar početak i primjer kako bi ta pulska ulica - žila kucavica mogla ili bolje reći, trebala izgledati. Umjesto štandova s plastičnim suvenirima ispunile bi je galerije, umjetnička djela i kulturni programi i tako turistima u šetnji od Arene do Foruma i nazad dala uvid u "umjetničku" Pulu. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa