Dođite ovaj vikend na festival istarskih tartufa u Buzet!

0

17. izdanje Vikend festivala istarskih tartufa održat će se 3.  i 4. studenog u Buzetu, jedinom hrvatskom gradu tartufa. Oba dana svi posjetitelji će moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemovi, marmelade, prirodni sokovi, domaći keksi , domaća tjestenina, rakije itd.). Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine, te uz prezentaciju profesionalnih kuhara vidjeti kako pripremati jela sa tartufima u djelu programa „Chef on stage“. Manifestaciju će u subotu u jutarnjim satima otvoriti mini-pustolovna utrka Lov na tartuf, koja se uspješno održava već dugi niz godina, te koja privlači veliki broj ljubitelja trekinga. U nedjelju će se posjetitelji moći okušati u radionici izrade čokolade uz majstora čokolatijera Vilija Radonića. Biranje najvećeg i najtartufa sajma bit će u subotu u 14 sati.

Osim navedenog, sve posjetitelje oba dana očekuje bogata ugostiteljska ponuda, kutak za djecu, te kulturni program. Ulaz je besplatan. Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, suorganizator i pokrovitelj Grad Buzet, suorganizatori SRK Alba, gradski komunalac Park, a među sponzorima su i županijski TZ, županijski odjel za turizam kao i županijski odjel za poljoprivredu. Više o manifestaciji na www.tz-buzet.hr.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa