Predstavljeni novi načelnici istarskih policijskih postaja

0
U PU istarskoj predstavljeni su novi načelnici
U PU istarskoj predstavljeni su novi načelnici

Načelnik PU istarske Dragutin Cestar predstavio je 15. listopada novoimenovane načelnike istarskih policijskih postaja. Od prijavljenih 50 kandidata, na obnašanje funkcije načelnika istarskih policijskih postaja, izabrano je 11 osoba, među kojima jedna žena.

„Svi su oni dugo obnašali različite poslove za koje su dobili visoke ocjene te pokazali iznimne organizacijske sposobnosti i spremnost za donošenje odluka te na intervjuima pokazali da su na razini obavljanja posla načelnika“, rekao Cestar te čestitao svima.

Ove godine MUP je prvi put raspisao interni oglas za obnašanje funkcije načelnika , na temelju čega je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić donio rješenje. Kako je naglasio Cestar, to je doprinos profesionalizaciji i depolitizaciji policije.

Idućih pet godina posao načelnice Policijske postaje Pula obavljati će Tatjana Božac – Maksić, dipl. ekonomist, dosadašnja pomoćnica načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju u Policijskoj postaji Pula, koja je policijsku karijeru započela 1997. godine.

Načelnikom Policijske postaje Buje imenovan je Ante Finderle, dipl. ing. sigurnosti, koji je policijsku karijeru započeo 1987. godine, a na mjesto načelnika bujske postaje dolazi sa mjesta načelnika Policijske postaje Pazin.

Načelnik policijske postaje Umag od 15. listopada je Davor Švenda, st. spec. kriminalistike, dosadašnji pomoćnik načelnika policijske postaje za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj postaji Poreč, koji je policijsku karijeru započeo 1992. godine.

Načelnikom Policijske postaje Labin imenovan je Davor Tomičić, ing. cestovnog prometa, koji je policijsku karijeru započeo 1984. godine, a na mjesto načelnika postaje dolazi s radnog mjesta načelnika Odjela za sigurnost cestovnog prometa u Sektoru policije Policijske uprave istarske.

Policijskom postajom Pazin upravljati će Valter Opašić, sveučilišni spec. organizacije i menagementa, dosadašnji Voditelj odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske, koji je policijsku karijeru započeo 1991. godine.

Načelnikom Policijske postaje Buzet imenovan je dosadašnji načelnik Denis Merlić, dipl. kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1996. godine.

Ivica Kešinović od sad je načelnik Policijske postaje Poreč, inače kriminalist, koji je policijsku karijeru započeo 1993. godine, a na mjesto načelnika postaje dolazi s radnog mjesta pomoćnika načelnika policijske postaje za pomorsku policiju i graničnu kontrolu u Policijskoj postaji Umag.

Načelnikom policijske postaje Rovinj imenovan je Božac Renato, st. prvostupnik kriminalistike, dosadašnji pomoćnik načelnika policijske postaje za ustroj i organizaciju rada u Policijskoj postaji Pula, koji je policijsku karijeru započeo 1985. godine.

Domagoj Fabijančić, dipl. ing. prometa, koji je policijsku karijeru započeo 1994. godine, a na mjesto načelnika Postaje prometne policije Pula dolazi s radnog mjesta policijskog službenika za preventivu u cestovnom prometu u Odjelu za sigurnost cestovnog prometa u Sektoru policije Policijske uprave istarske.

Načelnikom Postaje pomorske policije Pula imenovan je Emir Jakupović, dipl. ing. metalurgije, dosadašnji policijski službenik za delikte protiv opće sigurnosti u Odjelu općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske, koji je policijsku karijeru započeo 1994. godine.

Načelnik Postaje aerodromske policije Pula od sad je dosadašnji načelnik Branko Ivan Bestulić, st. spec. kriminalistike, koji je policijsku karijeru započeo 1989. godine. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Domagoj Fabijančić, Valter Opašić i Davor Tomičić
Domagoj Fabijančić, Valter Opašić i Davor Tomičić

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA - TRGOVAC/KINJA

Do: 13.08.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 14.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KAMENOKLESARSKI/A RADNIK/ICA

Do: 14.08.2020.

KANFANAR, ISTARSKA ŽUPANIJA