Kadroviranje na SDP-ov način: Danijel Ferić novi direktor Hrvatske lutrije

0
Danijel Ferić (lijevo)
Danijel Ferić (lijevo)

Iako se nagađalo da je pulski pročelnik za financije, Danijel Ferić, najizgledniji kandidat za novog predstojnika Ureda državne uprave Istarske županije, mladi pulski SDP-ovac vinuo se još više. Naime, Hrvatska vlada ga je na zatvorenoj sjednici, održanoj 11. listopada, predložila za novog predsjednika Uprave Hrvatske lutrije. Nakon što je o njemu pozitivno mišljenje dao Državni ured za upravljanje državnom imovinom, Vlada je predložila Skupštini Hrvatske lutrije da smjeni sadašnju direktoricu Sandru Šteković, a umjesto nje postavi Danijela Ferića. Smijenjena Šteković ostat će članicom Uprave, valjda da mladog SDP-ovca uvede u posao s lotom i sličnim nagradnim igrama.

Inače, Ferić se doista javio na natječaj Ministarstva uprave za imenovanje predstojnika svih ureda državne uprave u županijama, raspisan 7. rujna. S obzirom na njegovu stranačku knjižicu, izbor na novu funkciju činio se očekivanim.

No, Ferić je očito izvukao još bolju srećku, pa je postao prvi čovjek tvrtke za prodavanje srećaka. Ne treba ni sumnjati da mu je članstvo u SDP-u bila ključna kvalifikacija za novi posao.

Danijel Ferić je na čelu pulskih gradskih financija od kolovoza 2010. godine, gdje je naslijedio dotadašnju pročelnicu Vesnu Sajić. Do 2008. je bio regionalni direktor Hrvatskih pošta za Istru. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa