U Medulinu psi zaklali zečeve i kokoši: Vlasnik dvaput prijavljen

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Pulska je policija radi držanja životinja bez nadzora u dva dana dvaput prijavila 47-godišnjaka iz Medulina. Prvu dojavu o psima koji su napali domaće životinje, policija je zaprimila 7. listopada oko 9 sati. Provedenim izvidima utvrđeno je kako su psi u vlasništvu 47-godišnjaka iz Medulina izašli iz ograđenog prostora u Ulici Katikulić te su usmrtili dva zeca u vlasništvu 36-godišnjaka iz Medulina.

Novu dojavu o napadu pasa, policijski službenici zaprimili su jučer oko 9 sati te je utvrđeno kako je 47-godišnjak iz Medulina ponovno držao pse bez nadzora te su oni izašli iz dvorišta i usmrtili dvije kokoši u vlasništvu 36-godišnjaka iz Medulina.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasniku pasa izdat će se obavezni prekršajni nalozi, izvijestila je istarska policija.

Policija upozorava vlasnike kućnih ljubimaca: Izbjegnite neželjene posljedice

Policijska uprava istarska vlasnicima kućnih ljubimaca skreće pozornost na primjeren način držanja životinja (adekvatan prostor, mogućnost kretanja, veterinarski nadzor, označavanje i sl.), kao i na način kretanja prilikom šetnje, posebice na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi i djece (parkovi, izletišta, javna okupljanja i sl.), a sve s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica i ugrožavanja sigurnosti građana.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa