Sastanak o Uljaniku u ministarstvu: Što prije odgovoriti Europskoj komisiji

0

Na zahtjev Uprave Uljanika, 26. rujna u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održan je sastanak na kojem su prezentirana ključna načela dopunjenog Programa restrukturiranja društva Uljanik brodogradilišta.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Uljanika, 3. Maja, potencijalnog strateškog partnera, lokalne i regionalne uprave i samouprave te predstavnici Vlade i resornih ministarstava.

Prezentacija, rasprava te komentari svih sudionika sastanka imali su za cilj usuglasiti ključne postavke koje su osnova za dopunu programa restrukturiranja. Ključni cilj sastanka bio je da se zauzmu jedinstveni stavovi i pogledi na dostavljene komentare i primjedbe Europske komisije, kako bi se od strane Društva finalizirali odgovori na osnovne primjedbe, a koje se prije svega odnose na održivost poslovanja te omjer sudjelovanja u ukupnim troškovima restrukturiranja od strane države, Društva i strateškog partnera.

Dogovoreno je kako će se u što je moguće kraćem roku odgovoriti na pitanja Europske komisije kako bi se moglo nastaviti sa započetim procesom. Još jednom sve su se strane usuglasile kako je interes održiva brodogradnja i u Puli i u Rijeci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa