Labinjan i Puljanka u ormaru uzgajali marihuanu

0
Foto: PU istarska
Foto: PU istarska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 31-godišnjakom iz Labina i 31-godišnjakinjom iz Pule, pazinska je policija utvrdila da su muškarac i žena počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Labinjana i Puljanku policijski su službenici zatekli 5. listopada oko 13,30 sati na šumskom predjelu između mjesta Paz i Brus, gdje su od proljeća ove godine uzgajali indijsku konoplju. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je zaplijenjeno pet stabljika, dva cvjetna vrha i 25 komada bočnih grana sa cvjetnim završecima cannabisa.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policajci su obavili i pretrage domova osumnjičenika te su kod 31-godišnjaka, u stanu u Labinu, pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj indijske konoplje s pet stabljika, ventilatore, rasvjetna tijela i drugu opremu potrebnu za uzgoj biljke.

Osim tzv. laboratorija, policijski službenici pronašli su i ormar koji je bio preuređen za uzgoj konoplje, više vrsta kemikalija, više staklenki i kutija sa sadržajem zelene biljne materije nalik na marihuanu, različitih težina te više sušenih grančica sa cvjetovima cannabisa i sjemenke indijske konoplje.

Protiv muškaraca i žene podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa