Pulski odvjetnik Marino Folo postao vlasnik portala Ipress

0
Ivan Herak, Damir Kajin, Branko Ružić i Marino Folo kod tadašnjeg predsjednika Josipovića uoči lokalnih izbora 2013. godine
Ivan Herak, Damir Kajin, Branko Ružić i Marino Folo kod tadašnjeg predsjednika Josipovića uoči lokalnih izbora 2013. godine

Pulski portal Ipress od konca lanjske godine ima novog vlasnika, pulskog odvjetnika Marina Fola. Na tom je mjestu zamijenio Tatjanu Uvodić Ivešu i Zorku Jelenić, bivše zaposlenice Glasa Istre koje su taj list napustile sredinom 2000-ih godina za vrijeme velike sječe uredničkog kadra a koji se u medijima povezivao s utjecajem vladajuće stranke u Istri.

Folo nam je u telefonskom razgovoru 17. rujna potvrdio da je ušao u vlasničku strukturu Ipressa, odnosno tvrtke Istra Internet koja ga izdaje, no druge izjave nije želio davati. Što će to dugoročno značiti za uređivačku politiku tog portala ostaje da se vidi, no ako je suditi po Folovom dosadašnjem političkom djelovanju te onom što je taj portal objavljivao u posljednjih godinu dana, otkako radi pod Folovom direktorskom 'palicom', većih promjena ne bi trebalo biti.

Folo je svojedobno bio potpredsjednik IDS-a te član najužeg Jakovčićevog tima, no vrlo je brzo, poput mnogih drugih, zahladio odnose sa stranačkim šefom te završio na sasvim drugoj političkoj liniji. Bio je član tzv. Filipinske skupine, grupe bivših i u ono vrijeme aktualnih IDS-ovaca suprotstavljenih Ivanu Jakovčiću, zatim član HNS-a te Istarskih demokrata, okupljenih oko Damira Kajina. U profesionalnom životu bio je član Poglavarstva Istarske županije, zatim ravnatelj pulskog Centra za socijalnu skrb a trenutno ima samostalni odvjetnički ured. (Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa