Novi hrvatski milijunaš kao prognanik živio u Umagu i studirao u Puli

08.10.2012 - 17:42
U kvizu "Sve u 7", emitiranom 7. listopada, Hrvatska je dobila novog milijunaša, Leonarda Mlinarića iz Belog Manastira
U kvizu "Sve u 7", emitiranom 7. listopada, Hrvatska je dobila novog milijunaša, Leonarda Mlinarića iz Belog Manastira

U kvizu "Sve u 7", emitiranom 7. listopada, Hrvatska je dobila novog milijunaša, Leonarda Mlinarića iz Belog Manastira, 28-godišnjeg profesora latinskoga jezika i povijesti. Novopečeni milijunaš radi u nekoliko škola u Slavoniji i Baranji i još nema punu profesorsku satnicu.

Zanimljivo je da je Leonardova obitelj na početku rata, 1991. godine, prognana iz Baranje, pa su on, mama Ljubica, otac Stevo i sestra Marčela do 2008. godine živjeli u Umagu. 

Loenard je studirao u Zadru i Puli, gdje je i diplomirao, a kako za čitavu obitelj, prema njegovim riječima, u Istri nije bilo posla, odlučili su se vratiti Baranju.

- Ne znam kako se osjećam nakon što sam osvojio milijun. Nemam pojma kako mi je. Ozbiljno kažem, nije mala stvar imati milijun kuna, svjestan jesam, ali ne znam što bih rekao o tome kako se osjećam – rekao je Mlinarić za Jutarnji list.

Iako su mu na raspolaganju bili svi jokeri, Leonard je na posljednje pitanje: „Koji je glavni grad najveće države s čijeg kopna ne možete umočiti prst u jedan od oceana?“ odlučio riskirati i svih milijun kuna staviti na glavni grad Kazahstana Astanu. Dvojio je između nje i Ulan Batora i na kraju točno odgovorio.

Tweet

Posljednje novosti