Zlatni vaterpolist Damir Burić izbačen iz reprezentacije

07.10.2012 - 11:13
Damir Burić
Damir Burić

Iz reprezentacije je izbačen i zlatni vaterpolist, Puljanin Damir Burić. Naime, i on se, nakon što je to objavio Miho Bošković, odlučio na reprezentativnu pauzu u trajanju od jedne godine, što su u Savezu napokon odlučili kazniti, jer se ovakvim postupcima srozava ugled jedne od najboljih hrvatskih reprezentacija.

Podsjetimo, reprezentacija je nakon osvojenog olimpijskog zlata ostala znatno oslabljena te se uz odlaske Barača, Vićana, Hinića te izbornika Rudića, našla u velikim teškoćama.

Zbog toga je Hrvatski vaterpolski savez posegnuo za oštrim odgovorom na samovoljne odlaske igrača u naponu snage. Stručno povjerenstvo HVS-a izbacilo je iz reprezentacije Burića (32) i Boškovića (29) poručivši im „ili ćete igrati ili na vas više ne računamo“.

"HVS niti može niti želi bilo koga nagovarati na igranje za hrvatsku reprezentaciju. Uvažavajući legitiman odabir pojedinaca o otkazu nastupa za reprezentaciju, uz poštovanje i čestitke na svemu do sada ostvarenom, Stručno povjerenstvo je mišljenja da se otkazi ovakvog tipa, bez ozbiljnog opravdanog razloga (bolest, ozljeda, obiteljski ili slični problemi) ne smiju i neće tolerirati te preporučuje izborniku da se na igrače koji na ovakav način otkažu nastupe za reprezentaciju u načelu više ne računa", potpisalo je stručno povjerenstvo koje čine Perica Bukić, Ratko Rudić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Boško Lozica i Ognjen Kržić. (D.B.)

Tweet

Posljednje novosti