Jurica Šiljeg:

‘IDS napokon prekinuo godišnji odmor i sazvao sjednicu o Uljaniku’

5
Dr. Jurica Šiljeg
Dr. Jurica Šiljeg

“Nakon dubokog promišljanja IDS-a napokon je sazvana zajednička sjednica gradskog vijeća Pule i Županijske skupštine.  Došlo je vrijeme da se rasvjetli situacija u Uljaniku i prokaže odgovornost za stanje”, komentirao je najavu zajedničke sjednice prvi čovjek istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.

Gubitak ugovora za izgradnju brodova još je jedan od dokaza da su potrebne korjenite promjene u Upravi Uljanika.  Sukladno Zakonu o trgovačkim društvima, odgovornost snose isključivo Uprava i Nadzorni odbor.

“Vlada nije promatrala ovu situaciju prekriženih ruku, već je promptno reagirala i jedina brine o sudbini nekoliko tisuća radnika i njihovih obitelji. Da to nije tako, radnici ne bi plaću dobili još siječnja 2018. Radnicu su u Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću pronašli partnera, koji jedini ima razumijevanja za njihovu situaciju”, navodi Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istarske županije.

“Očekujemo da čelni ljudi IDS prihvate odgovornost, predlože konkretna rješenja, prekinu svoj godišnji odmor u Briselu i vrate se u Istru koja se suočava sa najvećim problemom u novijoj povijesti”, zaključuje Šiljeg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa