Pogledajte kako je Istra glumila u filmu Georgea Lucasa (video)

0
Rovinj u pozadini (Foto: Screenshot)
Rovinj u pozadini (Foto: Screenshot)

Ako ste pogledali film "Red Tails" u produkciji Georgea Lucasa pojedine kulise ovog filma mogle bi vam biti neobično poznate. Ako niste, gledajući ga, mogli biste u njemu prepoznati Motovun, Draguć i druge gradiće u kojima su “Red Tails” snimani, baš kao i neke od likova koji su zapravo naši domaći statisti.

Naime, film je, bez velike medijske pozornosti, sniman u Istri u ljeto 2009. godine, a Istra, odnosno gradići središnje Istre i Rovinj u njemu "glume" gradiće juga Italije.

Film je također svoju prvu, neslužbenu premijeru imao na nultom danu ovogodišnjeg festivala u Motovunu.

Crkvica u Draguću i jezero Butoniga (Foto: Screenshot)
Crkvica u Draguću i jezero Butoniga (Foto: Screenshot)
Avijatičarski spektakl "Red Tails", u režiji Anthonyja Hemingwaya i produkciji slavnog Georgea Lucasa, utemeljen na istinitoj priči, prikazuje kako u bjelačkoj vojsci "obojenima" nije bilo lako. Tamnoputi američki piloti, letači iz Tuskageeja, isprve su se smatrali nesposobnima za borbu i mentalno inferiornima da upravljaju teškom mašinerijom.

Film je tipična hollywoodska ratna akcija s mnoštvom atraktivnih letačkih scena koje su prožete s nekoliko klišejiziranih melodramatičnih priča.

U priloženom videu, službenom traileru filma ako pažljivo pratite, između 38. i 40. sekunde uočit ćete poznatu vizuru Rovinja. Upravo pitanje koliko je dobro Istra "glumila" u filmu, može biti dodatan razlog da pogledate ovaj film. (Darko Tumpić)

Grožnjan
Grožnjan
Motovun
Motovun
Draguć
Draguć

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa