Damir Kajin o Uljaniku: Miletić mora podnijeti ostavku

0
Damir Kajin
Damir Kajin

"Točno da Miletić nije Jakovčić. On je mali od Jakovčića. Miletić mora podnijeti ostavku. On bi mogao postati gradonačelnik u čijem mandatu je prestao postojati Uljanik", poručio je bivši saborski zastupnik i buzetski vijećnik Damir Kajin, na konferenciji za novinare 27. kolovoza. 

"Uljanik ima problema. Ogromnih problema. Sa sobom na dno povlači cijelu Istru. Za prilike u Uljaniku nije odgovorna Vlada, već su odgovorne lokalne vlasti i uprave Uljanika. Zašto pulska gradska vlast mora odstupiti? Što znači restrukturiranje Uljanika, osim što bi Vlada Uljaniku trebala doznačiti 350 mil. €, a strateškom partneru izdati jamstvo za cca 230 mil. €? To znači da doma ide 1500 ljudi, a Grad Pula, znajući za to uopće nije pripremljen za najveći socijalni i financijski udar od 1991. naovamo. Od Županije i onako nitko ne očekuje ništa", izjavio je Kajin.

"Miletić je operacionalizirao ideju Jakovčića o izmještanju Uljanika. Godine 2017. Grad Pula novim GUP-om  u isti status stavlja Uljanik kao Katarinu (istu drži Končar), ili marinu Veruda koju drži Tehnomont. Znači luku posebne namjene. S kopnenog dijela Uljanika skinuli su oznaku industrije, tj. proizvodnje, a ostavili su taj status Cementari i Tehnomontu. Na 9,9 ha ispod "zida" arsenala predviđaju smještaj za 1000 jahti na kopnu, (suhi vez), dok na moru 150 vezova, (mega jahte). 400 metara dalje nalazi se Katarina u posjedu D. Končara. Na njoj u suhom vezu trebalo bi se smijestiti 200.jahti, a u moru 400.", kaže Kajin.

"Jasno je da na otočicu Olika gdje se grade trupovi brodova nema mjesta bilo kojoj aktivnosti koja bi uznemiravala jahtaše. Konačno, prvotnim planom restrukturiranja iz 2017. na otoku ucrtana su dva hotela, (šoping centri...stanovi). Uljanik ima silnih problema. 3.maj, koji je daleko uspješniji od Uljanika 2017. trebao je isporučiti 5 brodova, a isporučio ih je 3. Uljanik je 2017. trebao isporučiti 7 brodova, a isporučio je svega 1. 2018. Uljanik treba isporučiti 8 brodova, a do sada je isporučio svega 1 ( platformu Apollo uz silni gubitak)", smatra Kajin.

Ali opet, Uljanik nije rupa bez dna. On je dio našega identiteta, prepoznatljivosti i ako od Uljanika maknemo korumpirane politIčare, te od političara ovisne medije, Uljaniku se može udahnuti novi život. 3. maj će preživjeti relativno bezbolno ako se Uljanik povuče iz istoga. Kod nas u Istri problem je daleko složeniji. Bojim se stotina otkaza, ali Uljanik mora dobiti još jednu, pa bila to i posljednja šansa, ali sve na vidjelo i neka se Puležanima konačno kaže istina kako taj Grad uništavaju političari i pisani mediji", zaključio je Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa