Uskoro sigurniji ulaz u Badernu: gradnja rotora privodi se kraju

0

Ranije od zadanog roka, dovršava se izgradnja rotora na županijskoj cesti 5209 (stara cesta Pula-Trst) pokraj benzinske postaje u naselju Baderna. Stanovnici ovog naselja će puštanjem rotora u promet napokon dobiti još jedan, sigurniji ulaz u naselje, čija je izgradnja ujedno bila i jedan od prioriteta Mjesnog odbora Baderna.

Investicija je vrijedna 2.65 milijuna kuna + PDV, investitor je Grad Poreč dok je izvođač porečko poduzeće Đusto. Tijekom izvođenja radova, koji su započeli u mjesecu lipnju, promet se odvija pod posebnom regulacijom semaforima, a predviđeni dovršetak očekuje se početkom mjeseca rujna.

Radove je u petak obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je izrazio zadovoljstvo što se realizira jedan od važnijih komunalnih projekata za ovo naselje. Podsjetio je kako je Poreč u protekloj godini već dobio i novi rotor pokraj autobusnog kolodvora, dok će dva rotora imati i nova pristupna cesta za upravo dovršenu Osnovnu školu i sportsku dvoranu Finida, sve kako bi se kvalitetnim prometnim rješenjima uklonile neke od crnih točaka i povećala razina sigurnosti sudionika u prometu.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa