Kupalištem Stoja gospodarit će tvrtka Orijentir iz Pule

0
Kupalište Stoja vapi za uređenjem
Kupalište Stoja vapi za uređenjem

Sa 15 glasova za i šest suzdržanih te bez glasa protiv, na 36. sjednici Gradskog vijeća Pule prihvaćena je odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja morske plaže na kupalištu Stoja u Puli.

Koncesija se daje na rok od 19 godina, uz početne iznose godišnje naknade za koncesiju u iznosu od 5,52 kuna po četvornom metru za stalni dio što iznosi 32,948,88 kuna i tri posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži za promjenjivi dio koncesijske naknade. To se odnosi na iznajmljivanje sandolina, pedalina, morskih brodica, ležaljka, suncobrana i slično te ugostiteljstvo i trgovinu. Koncesionar, tvrtka Orijentir plažu ne smije ograđivati ni naplaćivati ulaz.

Kako je na sjednici vijeća kazao pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat, za kupalište Stoja pristigla je samo jedna ponuda i to tvrtke Orijentir iz Pule. „Ponuda udovoljava svim uvjetima“, napomenuo je Prhat.

Bruno Nefat: Zašto se gradska kupališta ne daju na korištenje Javnoj ustanovi Pula sport?

Oporba se nije složila s tvrdnjom da ponuda udovoljava svim uvjetima, pa je Bruno Nefat (Ladonja) htio znati zašto se gradska kupališta ne daju na korištenje Javnoj ustanovi Pula sport. „Držimo da je bi to bilo prikladno, ali već unaprijed znamo da je odgovor da se za to nema novaca“, rekao je Nefat i izrazio sumnju u vjerodostojnost natječaja. „S obzirom da je pristigla svega jedna ponuda, sumnjamo je li natječaj kvalificiran“, izjavio je te napomenuo kako je tvrtka Orijentir osnovana tek u travnju ove godine, pa ne može baš imati neke reference ni iskustvo, što je, smatra, prilično velik rizik.

„Visina iznosa garancije je 6,5 milijuna kuna kolika je ukupna vrijednost ove investicije, a postoji itekako velik rizik da nova tvrtka ne udovolji uvjetima, dok je gradska ustanova sposobna za voditi aktivnosti na kupalištu Stoja. Za to je, u krajnjem slučaju i osnovana“, zaključio je Nefat svoje primjedbe.

Područje kupališta Stoja je kulturno dobro Grada stoga se treba primjereno urediti. A ta plaža već godinama vapi za uređenjem, pa je davanje koncesije više nego dobro došlo. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa