Kod Ročkog polja policija u kamp prikolici pronašla 13 migranata

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Buzetska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica španjolskih državljana u dobi od 39 i 30 godina počinila kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, 16. kolovoza oko 1 sat, policijski službenici su na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili automobil Ford Focus, njemačke registarske oznake s priključenom kamp prikolicom, u kojoj je pronađeno 13 nezakonitih migranata. Vozilom je upravljao 39-godišnji španjolski državljanin, a policijski službenici su u kamp prikolici pronašli deset državljana Pakistana i tri državljana Nepala.

Svega desetak minuta nakon što su policijski službenici pronašli nezakonite migrante, na granični prijelaz Požane pristupio je 30-godišnji španjolski državljanin s automobilom Škoda Fabia, španjolske registarske oznake te je zbog sumnje da se radi o tzv. prethodnici zaduženoj za provjeru ceste, muškarac uhićen i doveden u policijsku postaju, zajedno s preostalim zatečenim osobama.

Zbog sumnje da su iz koristoljublja prevozili nezakonite migrante preko teritorija Republike Hrvatske i pokušali ih protuzakonito prebaciti na područje Republike Slovenije, dvojica španjolskih državljana danas su privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa