Objavljena imena konjanika za 43. Trku na prstenac

0
43. Trka na prstenac održat će se 19. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu
43. Trka na prstenac održat će se 19. kolovoza u 17 sati na trkalištu u Barbanu

Na konferenciji za medije održanoj 14. kolovoza u Puli, najavljen je bogat program 43. Trke na prstenac u Barbanu. Tradicionalna Trka na prstenac održat će se od 17. do 19. kolovoza na barbanskom Gradišću u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika iz hrvatskog političkog i gospodarskog života. Predstavnicima medija obratili su se Dalibor Paus, predsjednik društva Trka na prstenac, Danijel Učkar, predsjednik Časnog suda, Milio Grabrović, vođa konjanika i tajnik društva Trka na prstenac Aldo Osip.

„Bogat dodatni program koji organiziramo za vrijeme trajanja manifestacije napravljen je u suradnji s našim sportskim i kulturnim udrugama te društvima. Svoj dolazak je potvrdilo mnogo uzvanika i gostiju, tako da očekujemo predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, ministra turizma Garija Kappellija te brojne druge. Pozivamo posjetitelje da dođu i uživaju u bogatoj ponudi raznovrsnih programa  Barbana“, naglasio je Dalibor Paus. 

Službeno otvorenje programa 43. Trke započinje podizanjem zastave u 20 sati u petak, 17. kolovoza. Prvi dan manifestacije posvećen je uglavnom kulturi i sportu te će posjetitelji tako moći pogledati turnir u briškuli, malonogometni turnir kao i nazočiti otvorenju izložbe Hede Gärtner Vrata Istre, stvarnost & snovi i Usnuli kameni čuvari – istarski kašteli i kule u 21 sat u prostoru škole. U petak će se za zabavu pobrinuti Light House bend i DJ Nikola z Kukurini u Roy baru koji nastupaju od oko 21 sat.

Trka za viticu održava se u subotu u 17 sati na Gradišću. Sponzor nagrade Trke za viticu je tvrtka ABS, a nagrada iznosi 10.000 kuna. Zlatnu viticu za pobjednika ove trke osigurava Zlatarna David. Bit će to prigoda da se pogleda u kakvoj su spremi konji i konjanici te dat će naslutiti što nas možda očekuje i na vrhuncu tradicionalne konjičke manifestacije – na Trci na prstenac.

Subotnji program donosi šaroliki izbor događaja od Robotrke na prstenac u kojoj sudjeluju učenici osnovnih škola, pa zatim turnir u pljočkanju, nogometnu revijalnu utakmicu na Mrzlici, a gađanje glinenih golubova možete popratiti na Gradišću od 21.30 sati. Ljetnu večer zagrijat će još više nastup Lidije Bačić i benda te Light House bend na placi, a u Roy baru dočekat će vas Proleteri i DJ Alex Sabatini.

U nedjelju, 19. kolovoza svečani početak i uvod u program 43. Trke na prstenac započinje oko 16 sati kad će sve uzvanike, goste i posjetitelje, povesti prema trkalištu promenadni koncert limene glazbe i nastup mažoretkinja.  Trka započinje u 17 sati. "Želio bih se zahvaliti svim konjanicima, Izvršnom odboru i svim članovima koji sudjeluju u organizaciji Trke na prstenac," rekao je Učkar, predsjednik Časnog suda. U Trci sudjeluje 16 konjanika, najbolji od 22 koji su ove godine sudjelovali u treninzima, pripremama i konačno kvalifikacijskom natjecanju za sudjelovanje na Trci.

„Pripreme smo započeli početkom mjeseca svibnja, a do 1. lipnja je bio rok za predaju prijave zainteresiranih konjanika za Trku. Onda su uslijedili baš treninzi i posebne pripreme sve do kvalifikacija jer se od 22 prijavljena konjanika, koji su svi bili u izuzetnoj dobroj formi, trebalo odabrati samo 16,“ napomenuo je Vođa konjanika Grabrović.

Bila je ovo prigoda da se predstave i imena 16 kvalificiranih konjanika koji ove godine čine: Milio Grabrović, Andrej Kancelar, Bruno Kožljan, Nandi Radola, Silvio Učkar, Goran Špada, Antonio Osip, Stefano Osip, Petar Benčić, Toni Uravić, Aleksa Vale, Kristijan Kancelar, Luka Kancelar, Toni Vlačić, Maksimilijan Rojnić te ovogodišnji debitant Bruno Celija. Najboljem od najboljih, na kraju trke, nagradu će dodijeliti župan Istarske županije Valter Flego. Glavnu nagradu osigurala je tvrtka Rudan d.o.o. a iznos 30.000 kuna. Proglašenjem pobjednika i uručivanjem nagrade završit će se program ovogodišnje Trke na prstenac te će se nastaviti uz zabavu i veselje u Barbanu još dugo u noć uz Night Express Bend i DJ Nikolu z Kukurini u Roy baru, a na placi će vas zabavljati grupa Vigor.

Vatromet se očekuje oko 22 sata.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa