Krulčić: Izgradnjom na Dubravici korak smo bliže potpunom priključenju prigradskih naselja na pročistač

02.10.2012 - 14:26
Renato Krulčić i  Dragan Šipraka u pazinskom prigradskom naselju Dubravica
Renato Krulčić i Dragan Šipraka u pazinskom prigradskom naselju Dubravica

"Najbitnije je istaknuti da je ovo nastavak izgradnje fekalne odvodnje pazinske kotline i zaštita pitkih voda središnje i južne Istre. Ovo je samo nastavak radova, odnosno tek jedna od investicija u nizu. Prema planu, do 2015., odnosno 2016. godine, završili bi potpuno projekt fekalne odvodnje, ne samo grada Pazina, nego i kompletne pazinske kotline", rekao je Dragan Šipraka, predsjednik uprave "Usluge" kao izvođača radova, na konferenciji za medije, 2. listopada u Pazinu, povodom početka izgradnje fekalne odvodnje pazinskog prigradskog naselja Dubravica.

Prema riječima Šiprake, radovi na fekalnoj odvodnji omogućit će priključivanje 25 kućanstava te će se osigurati priključivanje novih korisnika iz naselja. Cjelokupna investicija iznosi gotovo 2,3 milijuna kuna od čega Hrvatske vode financiraju projekt s 90% vrijednosti, a Grad Pazin s10%.

Investicija fekalne odvodnje na Dubravici sastoji se od izgradnje tlačnog voda od 900 metara dužine i gravitacijskog voda dužine 950 metara, promjera 315 milimetara. U radove je uključena i izgradnja crpne stanice na rubu naselja, a planirani rok izvršenja radova je 90 dana.

U sklopu radova izgradit će se pločnik za kupače koji odlaze na Pazinski potok

Konferenciji za medije na Dubravici prisustvovao je i gradonačelnik Pazina Renato Krulčić koji je napomenuo da Pazin ovim projektom kroči prema potpunom priključenju svih naselja na pročistač fekalnih voda.

"Intenzivno radimo na projektiranju još nekoliko kanalizacijskih mreža, tu bih prvenstveno spomenuo Patajevu Stanciju kao najveće prigradsko naselje koje je ostalo trenutno izvan sustava. Završavaju se radovi na kanalizaciji Starog Pazina financiranih iz IPARD programa, a u drugoj fazi je priključit će se kuća u Kastavskoj koje su izvan IPARD programa", rekao je gradonačelnik Pazina i napomenuo kako je želja 2015. godine završiti sa cijelom pazinskom kotlinom.

"U sklopu ovog projekta bit će izgrađen i pločnik uz cestu čime će se omogućiti nesmetano kretanje pješacima, a pogotovo se to odnosi na najmlađe sugrađane, odnosno sve one koji odlaze na kupalište na Pazinski potok", rekao je Krulčić.

Za vrijeme izvođenja radova, promet na Dubravici će se regulirati posebnom prometnom signalizacijom te uz pomoć semafora odvijat će se jednim trakom prometnice. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti