Pulski rat taksista: Prijetili im smrću i skinuli taksi oznake

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Pulska je policija 23. srpnja zaprimila prijavu 56-godišnjaka, 35-godišnjaka, 24-godišnjaka, 22-godišnjaka i dvojice 20-godišnjaka da im je 22. srpnja između 20 i 22 sata, kod trgovačkog centra u Ulici Jurja Žakna u Puli, skupina muškaraca uputila prijetnje smrću zbog obavljanja usluga taksi prijevoza. Također su im s vozila uklonili oznake pružatelja taksi usluga, a 35-godišnjaku su slomili mobitel i fizički su ga napali, objavila je istarska policija. Mediji su pak izvještavali o maltretiranju Uberovih vozača od strane ostalih taksi prijevoznika.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja te poduzimaju radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika navedenog događaja. Po okončanju kriminalističkog istraživanja, policija će o svemu utvrđenom izvijestiti javnost, kao i oštećene osobe, a protiv odgovornih osoba poduzet će se odgovarajuće mjere.

Osim ovog događaja, zabilježene su još tri prijave vezane za pružatelje usluga taksi prijevoza, gdje oštećeni nisu podnijeli prijedlog za kazneni progon te se utvrđuju elementi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i identitet počinitelja.

"Napominjemo da policijski službenici provode intenzivne mjere od prve zaprimljene dojave o incidentima između pružatelja usluga taksi prijevoza na području Pule te oštro demantiramo navode pojedinih medija da policija nije reagirala na događaj od 22. srpnja 2018. godine. Naime, prva informacija o događaju zaprimljena je tijekom 23. srpnja, a nitko od sudionika događaja nije u nedjelju zatražio intervenciju policije", pojasnili su u PU istarskoj. Ujedno pozivaju građane koji su svjedočili navedenom događaju da se jave u Policijsku postaju Pula, a korisne informacije mogu dostaviti i putem e-maila istarska@policija.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa