Napustio menadžerski posao u Istri i putuje svijetom u kamperu

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Ana Rumiha (31) i Igor Dorotić (41) odabrali su život na četiri kotača. Ljubitelji dinamičnog odmora, putovanja, ali i zahtjevnih pustolovnih utrka ne žive, naime, u stanu, iako je njihov putujući dom funkcionalan upravo poput kakve omanje garsonijere, pipe Jutarnji list.

To je automobil kuća, opremljen kuhinjom s hladnjakom te štednjakom s tri ringa, kupaonicom s tušem, mobilnim internetom, čak dva bračna kreveta te još jednim na rastezanje, a tu je i dnevni boravak. Kuha se i grije na plin, a njime se zagrijava i voda za tuširanje. Njih dvoje primaju i goste, a reći će kako šest ljudi može živjeti i putovati u ovakvom kamperu bez mnogo problema, posebice ako razumiju prostor, treba li reći i ljude. Na krovu njihova kampera stoji solarni panel, a u stražnjem dijelu nalazi se i “garaža”, dovoljno prostrana da u nju stanu bicikli koji su im nezaobilazna pratnja na utrkama i na odmoru.

Nije li to, zapravo, sve što ima i jedna kuća? Razlika je u tome što njihova ima i kotače pa Ana i Igor žive kako im se i gdje prohtije. Bez stalne adrese su slobodni, kažu, a na ovaj su način započeli živjeti prije godinu i pol. Igor je, uzgred rečeno, napustio stalni menadžerski posao u Istri, gdje je radio u jednoj vinariji. Živio je u vili, putovao službenim automobilom, a s obzirom na to da se odavno bavi pustolovnim utrkama, ne čudi da je u njemu tinjalo. Sve do dana kada je otišao na specijalizirani portal (mobile.de) za prodaju rabljenih kampera s idejom kako će si jedan nabaviti. Anu nije trebalo dugo nagovarati. Danas svoju zagrebačku kuću rentaju te žive na cesti s ljubimcem Zvončijem, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa