Buzetski policajci hvatali Kosovara i Slovenca po centru grada

0

Buzetski policajci utvrdili su sumnju da je 41-godišnji Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te kazneno djelo krivotvorenje isprave. Naime, 6. srpnja oko 17 sati, na Trgu Fontana u Buzetu, policajke su uočile maloljetnog državljanina Kosova u razgovoru s muškarcem na motociklu.

Kada su im se predstavile, muškarci su počeli bježati, državljanin Kosova pješice, a nepoznati muškarac na motociklu. Policijskim službenicama u pomoć je priskočila policijska službenica van službe koja se našla u blizini, a koja je zadržala maloljetnog državljanina Kosova, dok su se dvije policijske službenice vozilom uputile za vozačem motocikla. Motociklist je bježao kroz grad te je u bijegu počinio više prometnih prekršaja, a na državnoj cesti 201 uočila ga je policijska ophodnja, koja se uputila za njim. U naselju Štrped, vozač motocikla je u oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad vozilom i sletio van kolnika, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako se radi o 41-godišnjem slovenskom državljaninu, koji je neposredno prije zatjecanja nezakonito s motociklom prešao državnu granicu kako bi u Buzetu preuzeo kosovskog državljanina i za novčanu naknadu ga prevezao u Sloveniju. Također je utvrđeno da je 41-godišnjak na motocikl postavio krivotvorenu, ručno izrađenu, slovensku registarsku oznaku.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 7. srpnja u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, izdani su mu prekršajni nalozi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa