Poreč ostvario prvih milijun noćenja

0

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik objavili su danas, 2. srpnja 2018., da je u Poreču protekle subote ostvaren prvi milijun noćenja u ovoj godini.

- Iako su neki veći turistički objekti zatvoreni zbog preuređenja, poput hotela i naselja Laguna Park, Poreč je ove godine za 14.000 noćenja više nadmašio brojku noćenja u odnosu na isti datum lani, rekao je direktor Velenik.

– Porast od čak 21% ostvarili su domaći turisti, a i dalje su glavna emitivna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija i Italije. Najviše noćenja ostvareno je u hotelima, ali veseli broj povećanja noćenja u obiteljskom smještaju i vilama za odmor, rekao je Velenik i napomenuo kako su odlične brojke ostvarene u siječnju zbog dočeka Nove godine i Europskog rukometnog prvenstva, veljača zbog sportskih priprema dok je ožujak bio u znaku dolazaka za Uskrs, a svibanj ostalih katoličkih praznika.

– Sveukupno je u ovoj godini ostvareno 214.461 dolazaka i 1.014.115 noćenja.

Loris Peršurić i Nenad Velenik

 Gradonačelnik Peršurić osvrnuo se na infrastrukturu koja podnosi ovolika povećanja iz godine u godinu.

-  Svjedoci smo da proteklih nekoliko oblačnih dana kada turisti tradicionalno odlaze u grad nema više nekadašnjih prometnih čepova, a smanjen je i broj crnih točaka. Sve se to postiglo time što smo na vrijeme izgradili cjelokupnu infrastrukturu koja može podnijeti boravak znatno većeg broja ljudi, rekao je gradonačelnik i napomenuo da se na sedamdesetak kilometara obale Poreštine od Mirne do Lima se s 9 milijuna noćenja ostvaruje gotovo 10 % hrvatskog turizma.

- Dok neki tek sada doživljavaju turistički boom s potencijalom koji imaju oduvijek, Poreština radi ono što radimo jako uspješno već četrdesetak godina – imamo kontinuirani porast, stalna ulaganja, predvodnici smo u trendovima u turizmu i kao takvi smo sigurno primjer svima, a to na nacionalnoj razini navodi i Hrvatska turistička zajednica., rekao je Peršurić i najavio da će razvijanje infrastrukture, kao i dosad, ići u smjeru podizanja standarda na svim porečkim plažama, gradnjom manjih parkinga i širenjem kanalizacijske mreže.

-  Nemojmo zaboraviti da naš grad od 17 tisuća stanovnika odjednom naraste u mjesto kojem gravitira više od 100 tisuća ljudi i zato je važno da se Poreč strateški razvija i raste, zaključio je Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa