POU Pazin: Filipović i Bitorajac zloupotrebljavaju medijski prostor

26.09.2012 - 09:53
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Povodom napisa, informacija i izjava objavljenih posljednjih dana u dnevnim novinama i drugim medijima vezano za prvostupanjsku, nepravomoćnu presudu Tariku Filipoviću, Reneu Bitorajcu i Tomislavu Kašljeviću radi naknade štete Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu prouzročene tijekom održavanja njihove predstave 15. srpnja 2004. u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu, priopćenjem se oglasilo i Pučko otvoreno učilište Pazin.

„S obzirom da se radi o prvostupanjskoj i nepravomoćnoj presudi te da je predmet po žalbi okrivljenika na Županijskom sudu u Puli, Pučko otvoreno učilište i Grad Pazin ne mogu tu presudu komentirati niti iznositi činjenice vezane za taj slučaj sve dok je sudski postupak u tijeku.

Istupi tarika Filipovića, Renea Bitorajca, Tomislava Kašljevića i njihovih odvjetnika zlouporaba je medijskog prostora u osobne svrhe s ciljem senzibiliziranja javnosti te mogućeg pritiska na drugostupanjski sud u Puli koji u daljnjem postupku odlučuje o tom predmetu.

Stoga ovom prilikom želimo posebno istaći da su sve istražne radnje, vještačenja i procjene vezane za uzrok požara, nastalu materijalnu i financijsku štetu te utvrđivanje odgovornosti za to, sačinile stručne i ovlaštene osobe i institucije na čijim se nalazima i mišljenjima i temelji ovakva prvostupanjska presuda.

Vrlo je indikativno da su Tarik filipović, Rene Bitorajac i Tomislav Kašljević svoju medijsku eksponiranost i mogućnost pristupa medijima u ovom slučaju tek sada i na takav način iskoristili, suočeni s mogućnošću da zaista moraju odgovarati i platiti za počinjenu štetu.

Mogli su to učiniti i neposredno nakon nemilog događaja te se barem ispričati Učilištu i Gradu Pazinu, a posebno mnogobrojnim građanima koji su te večeri bili u publici i čije su živote svojim nemarom i neodgovornošću ozbiljno ugrozili“, navodi se u priopćenju kojeg potpisuju Sonja Matijašić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina i Tomislav Čubrić, predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Tweet

Posljednje novosti