Festival podvodnog filma i fotografije Bijeli lav od 27. do 30. rujna na Crvenom otoku

25.09.2012 - 09:40
Crveni otok atraktivno je mjesto održavanja Festivala
Crveni otok atraktivno je mjesto održavanja Festivala

Crveni otok pored Rovinja od 27. do 30. rujna treću godinu zaredom ugošćuje revijalni najavni program Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije „Bijeli lav“. Program festivala će predstaviti natjecateljski i umjetnički podvodni film i fotografiju.

U ovogodišnjem revijalnom izdanju festivala sa svojim djelima predstaviti će se i neka zvučna imena poput : Roba Stewarta(KAN) i Petera Lombara(SLO), višestruko prestižno nagrađivanih fotografa  i filmskih producenata podvodnog svijeta na svjetskoj razini, koji će nam svojim filmovima Sharkwater i S-CUBA  prikazati ljepšu stranu priče o divljini podmorja s kojom zasigurno dosada još nismo bili upoznati.

Svoje će autorsko djelo "U mom svetu" očima javnosti predstaviti i još neafirmirani autor Vladimir Mladenović, 33-godišnji snimatelj i  producent podvodnih filmova iz Beograda koji život u podmorju vidi kao bijeg od svakidašnjeg „običnog“ svijeta i spas od „urbaniziranog“ stila života.

Posjetitelji će imati prilike uživati i u kratkometražnoj produkciji filma Prometej, kreativne redateljske postave koju čine: Ignacio F. Rod, Josep M. Gifreu, Laia R. San Juan, koji će nam unijeti i mali dašak romantike u cijelu priču i time savršeno uklopiti u ambijentalnu atmosferu festivala.

Osim atraktivne lokacije, na jednom od najljepših rovinjskih arhipelaga doživljaj festivala i ove će  godine  upotpuniti interesantna izložba fotografija „Stari ronioci Rovinja“, povijesni pregled razvoja ronilaštva u Rovinju i „Podvodni svijet“, izložba dječjih radova tematike podvodnog svijeta. I ove godine će se realizirati kreativna radionica Marjana Radovića, već istaknutog  priznatog hrvatskog fotografa, koji će omogućiti posjetiteljima da iz prve ruke dožive autohtoni izričaj podvodnog svijeta i bogatstvo života u podmorju.

Radovi koji se pokažu najuspješnijima na radionicama biti će nagrađeni vrijednim nagradama.

Tweet

Posljednje novosti