Zašto Tarik i Rene moraju platiti štetu ako službeno nisu krivi za požar?

0
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Tarik Filpović, Rene Bitorajac i Tarikov kum, Tomislav Kašljević nepravomoćnom presudom, zbog požara koji su izazvali 2004. godine u pazinskom Spomen domu, Pučkom otvorenom učilištu Pazin trebaju platiti 4,2 milijuna kuna odštete.

Podsjetimo, za vrijeme izvođenja predstave „Magic act show“ baklja je zapalila zavjesu te se vatra proširila i potpuno uništila prva dva reda sjedala. Ozlijeđenih, srećom nije bilo.

Pučko otvoreno učilište tužilo je agenciju F. B. I., koja je u vlasništvu trojice glumaca, a njihovi su odvjetnici najavili žalbu na presudu.

No, postavlja se pitanje kako to da trojac treba platiti štetu, a službeno nisu krivi za požar? Naime, štetu trebaju platiti jedino ako su oni krivi za požar, a to se može utvrđivati i dokazivati jedino kaznenim postupkom.

Kako su nam potvrdili na Općinskom sudu u Pazinu, Državno odvjetništvo je odustalo od kaznenog postupka Naime, kako nam je rekla Vanda Koraca, službenica za informacije, kazneni postupak protiv okrivljenog Tomislava Kašljevića je pravomoćno okončan donašanjem rješenja o obustavi kaznenog postupka.

Koraca pojašnjava kako se spis „radi donašanja meritorne odluke od srpnja nalazi na Županijskom sudu u Puli“ te dodaje: „Ne posjedujemo, dakle spis te nismo u mogućnosti detaljnije odgovoriti, no u svakom slučaju kazneni postupak je okončan“. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa