Ritošin Brig: Iz aviona pala ledena gromada teška 300 kilograma

0
Od siline udarca razbilo se u nekoliko komada veličine ljudske glave
Od siline udarca razbilo se u nekoliko komada veličine ljudske glave

U selu Ritošin Brig kraj Višnjana u subotu oko 18.20 sati iz aviona je pao led od 300-tinjak kilograma među trojicu muškaraca koji su pretakali vino, piše 24sata.

- Još ne vjerujem da se to dogodilo. Pa tolika gromada veličine malo manje od kubika mogla je ubiti i nas, ali i desetak djece koja su se bezbrižno igrala na obližnjem igralištu. Među njima je bio i moj sin. Najprije smo čuli glasno fijukanje, kao da vlak prolazi pored nas, stravična buka. Gledali smo najprije okolo i nismo ništa vidjeli a onda sam pogledao prema nebu. Vidio sam nešto ogromno kako velikom brzinom pada blizu nas. Tresnulo je u polje na samo 15-ak metara od nas. Od siline udarca razbilo se u nekoliko komada veličine ljudske glave. Mislili smo da padaju komadi aviona i htjeli smo pobjeći, ali onda smo ugledali led - ispričao je šokirani Edi Ritoša (30) iz Ritošinog Briga.

Led je, kaže, bio nepravilnog oblika, a da je kojim slučajem pao na nekog od njih ili na djecu, ne bi im bilo spasa.

- Ma da je i na kuću pao, ostavio bi rupu do temelja. Nikada takvo što nisam doživio i nadam se da više neću. Uplašili smo se svi, a jedan kolega je komad leda spremio u škrinju ako bude bilo potrebno za analizu. Led se ubrzo otopio - rekao je Ritoša.

Nakon ovog bizarnog događaja vijest se brzo proširila selom. Nitko ne može vjerovati da se takvo što u današnje vrijeme može dogoditi.

- Zamislite visinu od oko 10.000 metara na kojoj leti avion i da je ispustio kojim slučajem i nešto manjeg obima, uz tako brzi pad napravio rupu bilo gdje. Pa udarac pri padu bio je kao da  je meteor  tresnuo o tlo - rekao je Ritoša za 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa