U Pazinu održana akcija Sigurno i vješto u prometu: Je li edukacija potrebna i vozačima?(anketa)

0
Djelatnici Autokluba Pazin izradili se prometni poligon s ulicama, zebrama i prometnim svijetlima
Djelatnici Autokluba Pazin izradili se prometni poligon s ulicama, zebrama i prometnim svijetlima

"Akcija se organizira na nivou cijele Hrvatske, zajedno s Agencijom za odgoj i obrazovanje te u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s Hrvatskim autoklubom te se u režiji područnih autoklubova organizira po cijeloj Hrvatskoj", kazao nam je tajnik Autokluba Pazin Ivan Hrvatin povodom održavanja akcije "Sigurno i vješto u prometu" na pazinskom glavnom trgu.

Naime, 21. rujna u jutarnjim satima na Trgu slobode u Pazinu održana je HAK-ova prometno-edukativna akcija "Sigurno i vješto u prometu", koja je namijenjena prvenstveno djeci, najmlađim sudionicima u prometu, koji su ove godine krenuli u prvi razred.
"Obično se akcija odrađuje prvog dana nastave. Mi smo već posjetili djecu u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin, zajedno sa svim područnim školama. Danas smo ovu akciju upriličili za prvašiće pazinske osnovne škole, a ugostili smo i učenike iz Motovuna", rekao nam je Hrvatin.

Za ovu akciju djelatnici Autokluba Pazin izradili su prometni poligon s ulicama, zebrama i prometnim svijetlima, po kojem su proveli učenike i na taj ih način upoznali s osnovnim pravilima ponašanja u prometu.

Cilj akcije, osim edukacije najmlađih sudionika u prometu je i senzibiliziranje javnosti, roditelja i posebno vozača na povećani oprez u prometu u okolici škola i dječjih vrtića.

U sklopu ove akcije, policijski djelatnici su na pazinskom glavnom trgu izložili svoja vozila, a na kraju upalili sirene i svijetla što je malim prvašićima bilo jako zanimljivo te će im tako bar ponešto od svega viđenog ostati u sjećanju.

"Da bi djeci sve ovo ostalo u sjećanju, svakom od njih poklonili smo slikovnicu 'Sa Zebrom sigurno u školu', promotivni letak 'Sigurno i vješto u prometu', fluorescentni ruksak, fluorescentnu narukvicu kao zašitu u prometu po mraku i ružnom vremenu, a uz to su na poklon dobili i podmetač za kompjuterskog miša", kazao je tajnik Autokluba Pazin Ivan Hrvatin, koji se na kraju zahvalio svima koji su nam pomogli u realizaciji akcije, Gradu Pazinu, komunalnom poduzeću Usluga, poduzeću Istarske ceste - Nadcestarija Pazin i naravno, djelatnicima Policijske postaje Pazin.

Ova hvalevrijedna i nadasve korisna akcija, namijenjena je edukaciji najmlađih i najranjivijih sudionika u prometu. No, koliko je zapravo potrebno educirati djecu, toliko je potrebno senzibilizirati javnost, pogotovo vozače. Treba li više educirati djecu ili vozače? Odgovori na ovo pitanje ponuđeni su u priloženoj anketi. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa