Pazin: Sljedeći tjedan počinje gradnja kružnog toka na Štranjgi

20.09.2012 - 19:45
Umjesto raskrižja na Štranjgi izgradit će se rotor
Umjesto raskrižja na Štranjgi izgradit će se rotor

"U ponedjeljak 24. rujna započinju radovi na rekonstrukciji raskrižja na Štranjgi u Pazinu. Predviđena je rekonstrukcija raskrižja, uređenje pješačke zone i kružnog toka", rekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić na konferenciji za novinare održanoj 20. rujna u Pazinu.

Na konferenciji su, uz gradonačelnika, bili prisutni i Daniel Maurović, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Davor Sloković, predsjednik Komisije za promet pri Gradskom vijeću grada Pazina.

Daniel Maurović, Renato Krulčić i Davor Sloković na konferenciji za medije
Daniel Maurović, Renato Krulčić i Davor Sloković na konferenciji za medije
"Vrijednost investicije je 4,5 milijuna kuna, uvećana za PDV, investitor su Hrvatske ceste, izvođač radova Ceste Pula, a nadzor će vršiti Učka konzalting", rekao je Krulčić i dodao kako je rok za izvođenje radova 120 dana te kako će se radovi izvoditi u dvije faze.

Pročelnik Maurović pojasnio je kako je, s obzirom na to da je raskrižje prilično prometno, prema izvođaču radova postavljen zahtjev da se promet ni u jednom trenutku ne prekida.

"Osim prometa imali smo na umu da u tom području žive građani, da se u tom području nalaze poslovni subjekti, odnosno hotel te smo vodili računa da svi oni pretrpe što manju štetu", rekao je Maurović.

Izgradnja kružnog toka zahtijeva djelomično rušenje stijene koja se nalazi uz sadašnju prometnicu
Izgradnja kružnog toka zahtijeva djelomično rušenje stijene koja se nalazi uz sadašnju prometnicu
Sloković: Mole se građani da što više koriste alternativne pravce

U prvoj fazi radova bit će zatvoren dio ceste u smjeru Pule. Tada će se prometovati obilazno prema Poreču do kružnog raskrižja kod asfaltne baze te cestom prema Puli - odnosno kružnom raskrižju kod benzinske postaje Petrol.

U drugoj fazi će biti zatvoren dio ceste u smjeru Poreča. Promet će se tada usmjeravati obilazno do kružnog raskrižja kod benzinske postaje Petrol te cestom u smjeru Poreča, odnosno kružnom raskrižju kod asfaltne baze.

"Promet će se regulirati semaforima sa što kraćim intervalima kako bi se izbjegla duža čekanja", kazao je Maurović i dodao kako je zatraženo da se na i Istarskom ipsilonu postavi prometna signalizacija koja će preusmjeravati teretni promet na način da rastereti prometnicu pod rekonstrukcijom, odnosno gradilište.

Regulacija prometa - prva faza
Regulacija prometa - prva faza
Regulacija prometa - druga faza
Regulacija prometa - druga faza

"Pregledane su mogućnosti zaobilaženja gradilišta za lokalno stanovništvo te teretni promet iz pravca Labina s obzirom da kamioni iz tvornice Rockwool, oko dvadesetak kamiona dnevno, koji idu za Italiju, prolaze kroz grad", rekao je Sloković u ime Komisije za promet pri Gradskom vijeću Pazina.

Taj će se teretni promet preusmjeravati na čvor Ivoli te će na taj način zaobići grad. Na isti način će se na Ipsilon skretati i kamioni koji dolaze iz smjera Poreča, pojasnio je Sloković i uputio lokalno stanovništvo na korištenje alternativnih pravaca preko Rijavca i preko naselja Rusijani.

Gradonačelnik je uputio molbu svim građanima i ostalim sudionicima u prometu da se pridržavaju uputa postavljene prometne signalizacije te ih isto tako zamolio za strpljenje tijekom izvedbe radova. Na kraju je također naglasio kako će navedena rekonstrukcija prometnica znatno povećati sigurnost i protočnost prometa u Pazinu. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Mole se građani da koriste alternativne pravce i poštuju prometnu signalizaciju
Mole se građani da koriste alternativne pravce i poštuju prometnu signalizaciju

Tweet

Posljednje novosti