Vikend u Pazinu u znaku košarke: Održava se 8. memorijalni turnir Marijan Salamun - Salko

20.09.2012 - 12:46
8. memorijalni turnir Marijan Salamun Salko održava se u Pazinu od 21. do 23. rujna
8. memorijalni turnir Marijan Salamun Salko održava se u Pazinu od 21. do 23. rujna

"Turnir se održava iz nekoliko razloga, na jedan način se odužujemo pokojnom Marijanu Salamunu - Salku osnivaču, dugogodišnjem treneru i igraču kluba, koji je prerano umro ali je ostavio veliki trag ne samo u košarci nego i u svim sportovima", kazao je Neven Ćus, predsjednik Košarkaškog kluba Ghia Staff, na konferenciji za medije 20. rujna povodom 8. Međunarodnog juniorskog košarkaškog turnira Marijan Salamun Salko, koji se tijekom nadolazećeg vikenda održava u Pazinu.

"Slijedeći razlog održavanja turnira su Rujanske svečanosti koje se održavaju u Pazinu te smo se na neki način odlučili odužiti zajednici ovom sportskom manifestacijom", rekao je Ćus i dodao kako ovim turnirom ujedno započinje sezona natjecanja, odnosno, nakon turnira započinju redovita natjecanja i košarkaška sezona za cijeli klub.

"Ovog vikenda, od 21. do 23. ugostit ćemo juniore iz kluba Helios Domžale iz Slovenije, juniore iz KK Ri-basket iz Rijeke te igrače KK Split iz Splita", kazao je Ćus te izrazio nadu da uz igrače iz Splita redovito posjećuju turnir to također postati tradicija i za klub iz Rijeke.

Neven Ćus i Armando Lušetić na konferenciji za novinare
Neven Ćus i Armando Lušetić na konferenciji za novinare
Natjecanje otvaraju domaći igrači, KK Ghia Staff koji će snage odmjeriti s juniorima KK Ri-basketa. Prva utakmica odigrat će se u petak 21. rujna u 18 sati, a nakon te utakmice u petak u 20 sati igraju KK Helios i KK Split. Između ove dvije utakmice biti će upriličeno svečano otvorenje turnira.

Drugi dan turnira, u  subotu 22. rujna, na rasporedu se utakmice između domaćina i KK Split u 18 sati, a u 20 igraju KK Helios Domžale i KK Ri-basket. U nedjelju, 23. rujna, utakmice će se odigrati u jutarnjim satima, odnosno u 10 sati je na rasporedu utakmica između KK Helios Domžale i KK Ghia Staff, a u 12 sati susret KK Ri-basket i KK Split. Nakon posljednje utakmice biti će proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Pazina Armando Lušetić kazao je kako je glavni organizator turnira Košarkaški klub Ghia Staff, a suorganizatori Zajednica sportskih udruga Grada Pazina. Uz pokrovitelje Istarske županije i Grada Pazina, organizator se zahvalio Pazinskom kolegiju - klasičnoj gimnaziji u čijoj će se dvorani odigrati utakmice, na susretljivosti i ustupanju termina u dvorani.

"Ove godine izostat će utakmica između Zadra i Splita, koja je bila zanimljiva jer su u tom dvoboju igrači dali maksimum bez obzira na prvaka, no unatoč izostanku Zadra, očekujemo isto tako atraktivne dvoboje", zaključio je na kraju predsjednik kluba domaćina. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti