Zeleni Valamar

U akciji čišćenja sudjelovalo 40-ak porečkih sportaša

0
U višesatnoj akciji čišćenja s morskog je dna i priobalja prikupljeno oko 20 kubika otpada
U višesatnoj akciji čišćenja s morskog je dna i priobalja prikupljeno oko 20 kubika otpada

Članovi Jedriličarskog kluba "Horizont" - Poreč u suradnji  s prijateljima iz Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov „Poreč“ organizirali su 15. svibnja akciju čišćenja plaža, obale i podmorja uz šetnicu na području Borika. Oko 40 članova Jedriličarskog kluba, djece i odraslih, čistili su priobalje od početka šetnice 154. porečke brigade pa sve do borove šume ispred hotela Valamar Zagreb, dok su kolege ronioci čistili podmorje na tom istom potezu.

U višesatnoj akciji čišćenja s morskog je dna i priobalja prikupljeno oko 20 kubika otpada koji je potom zbrinut na gradskom deponiju. Inače, akcije organiziranog čišćenja mora i priobalja na Peškeri sportskim su klubovima orijentiranim na more već postale tradicijom, baš kao i druženje uz roštilj po završetku ovog hvalevrijednog posla.

Akcije čišćenja provode se unutar Valamarovog donacijskog projekta „Volimo Jadransko more“,  jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleni Valamar“. Cilj je projekta aktivno podupiranje programa namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora koji podižu svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša te doprinose očuvanju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa